Blogg

Kommunene langt åpnere om koronadødsfall enn helseforetakene

«Vi kan av personvernhensyn ikke gi ytterligere informasjon om den avdøde», hevder helseforetakene. Og frarøver samtidig offentligheten viktig, relevant og helt lovlig informasjon, skriver Arne Jensen og Kjelling Nybø i en kronikk først publisert i VG.

Vi må fortsette å snakke om seksuell trakassering

«Seksuell trakassering forebygges ikke en gang for alle. Dette arbeidet er ferskvare og en del av profesjonaliseringen av mediebransjen. Glemmer vi det #metoo lærte oss, mister vi de beste folkene», skriver Reidun Kjelling Nybø, assisterende generalsekretær i Norsk Redaktørforening.

- Vi gjorde ikke jobben vår

- I denne saka har vi ikkje gjort jobben vår, og det må vi lære av. Det sa NRs styreleder Hanna Relling Berg, om NAV-skandalen, da hun holdt åpningstalen på Norsk Redaktørforenings høstmøte i Tromsø i dag.

Seksuell trakassering og jussen

Etter at Trond Giske og Haddy Njie  flere ganger har vist til en formulering i NRs veileder om forebygging av seksuell trakassering, gikk NR-sekretariatet ut med en presisering som er publisert av Dagbladet, Morgenbladet, Journalisten og Aftenposten. 

Manglende informasjon fra politiet er et demokratisk problem

Endelig åpner Politidirektoratet for å erstatte Twitter med en ny informasjonskanal mot mediene. Det haster - for daglig ser vi eksempler på at alvorlige ulykker og kriminalitet blir forbigått i stillhet over hele landet.

Det skriver alle NRs regionledere og fungerende NR-leder Hanna Relling Berg i en kronikk.

Kronikk: Tillit til mediene

Vi hører stadig at tilliten til de etablerte mediene er i krise. Men er det riktig, skriver NRs generalsekretær Arne Jensen i en kronikk publisert av Dagens Næringsliv 19. september.

- Ja, vi bør elske uenigheten!

NRs assisterende generalsekretær Reidun Kjelling Nybø slo et slag for uenigheten og ytringsfriheten i sin tale etter borgertoget i hjembyen Bodø 17. mai. Les kronikk basert på talen og se opptak her.

Selvmordsomtale ved epidemier – her er 7 råd

Heldigvis har vi stort sett vært forskånet for selvmordsepidemier i Norge. Dermed har vi også liten trening i hvordan vi skal omtale det når det inntreffer en økning i antall selvmord og selvmordsforsøk i en begrenset befolkningsgruppe. I forbindelse med omtalen av advarslene fra Trondheim kommune og helsevesenet den siste uka er det derfor naturlig å komme med noen råd.

Livsviktig åpenhet om pasientjournaler

Alle roser VGs prisvinnende journalistikk om ulovlig bruk av tvang i psykiatrien. Men sterke krefter i helsevesenet kjemper likevel imot at slik journalistikk skal være mulig å utføre i fremtiden. Det skriver advokat i Norsk Journalistlag, Ina Lindahl Nyrud og ass. generalsekretær i Norsk Redaktørforening, Reidun Kjelling Nybø i en kronikk i Aftenposten.