Om bidragsyterne

Disse ni har bidratt til "Redaktørjakten - en veileder i rekruttering av kvinnelige ledere.

Ellen Arnstad (50) er konsernredaktør i Aller Media, og hun har innehatt diverse sjefredaktøroller for ulike publikasjoner siden 1994. Hun har vært styremedlem i Norsk Redaktørforening i flere år, i tillegg til at hun har representert NR i PFU. Ellen Arnstad ble kåret til Årets Kvinnelige Medieleder i 2005. Hun var medredaktør for boken «Slik drar du bra damer» sammen med Arne Jensen, i 2006.

Anne Weider Aasen (42) er kveldsredaktør i TV 2 og har vært det siden 2012. Sitter i ledergruppen for Nyheter, Sport og Aktualitet. Hun har tidligere jobbet som politisk reporter samme sted, og var redaksjonsleder for TV 2s valgredaksjon i 2013 og 2015.

Benja Stig Fagerland (45) er en prisbelønnet internasjonal foredragsholder, foreleser og forfatter, senest til den første norske boka om SHEconomy med Ingvill Bryn Ramsbøl, som handler om forretningspotensialet i kvinnelig lederskap, og om å ta kvinnene på alvor som ­forbrukere og en politisk maktfaktor.

Anders Drejer (46) er utdannet sivilingeniør med ­spesiale i virksomhetssystemer. Han er ­professor i strategi og f­orretningsutvikling på Aalborg Universitet. Han har utgitt en rekke bøker om strategi og ledelse og er en av bidragsytene i SHEconomy boken.

Janne Jarnfeldt (56) er HR-direktør i Arvato ­Financial Solutions fra 2015. Cand mag fra UiO, Master of ­Management fra BI, erfaring som journalist og sjefredaktør 1980 – 2001, erfaring fra ledelse og HR siden 2001. Var også bidragsyter til «Slik drar du bra damer» i 2006.

Arne Jensen (53) er generalsekretær i Norsk Redaktør­forening og har vært det siden 2013. Var assisterende generalsekretær samme sted fra 2003. Han har bakgrunn som journalist fra Dalane Tidende i Egersund og Sandefjords Blad, og har vært nyhetsredaktør i Moss Avis, organisasjonssekretær i Norsk Presseforbund og redaktør i Østlands-Posten i Larvik. Var medredaktør for «Slik drar du bra damer»  med Ellen Arnstad i 2006.

Elin Sofie Lorvik (32) er digitalredaktør i Trønder-Avisa og har vært det siden 2013. Lorvik har tidligere vært redaktør og daglig leder i Sunnmøringen. Hun har bakgrunn som journalist i lokalavisa Innherreds Folkeblad og Verdalingen, samt vikariat i Adresseavisen.

Bernt Olufsen (62) er tidligere ansvarlig redaktør i ­Verdens Gang (1994 -2011). Journalist i Adresse­avisen 1975 -1979. Journalist, vaktsjef, nyhetsredaktør og ansvarlig redaktør i VG fra 1979 - 2011. Redaktør og rådgiver i Schibsteds konsernadministrasjon fra 2011 - 2016. Nå styreleder i Polaris Media og blogger.

Anne Grethe Solberg (58) er sosiolog (PhD) ved Arbeidsforskningsinsituttet der hun forsker på hvilke tiltak som gir kjønnsbalanse i næringslivet. Hun har bakgrunn som headhunter i ISCOGroup og Ernst & Young, gründet Gender Consulting i 2003 der hun kjører kjønnsbalanserende program, ble kåret til Årets konsulent i 2012 og fikk sølv i den internasjonale ­konsulentkonkurransen i Florida.