Nyheter

Velkommen på velkomstseminar

Torsdag 19. januar ønsker vi velkommen til seminar for nye medlemmer. Frist for påmelding er 13. januar.

Oslo-redaktører møtte elever

Journalistikk og muligheter for unge journalistspirer, var tema da Oslo Redaktørforening og Fyrstikkalleen VGS arrangerte et felles forsøksprosjekt onsdag 23. november. Målet er å informere og inspirere elever til å vurdere journalistyrket.

Opptak fra kurs i opphavsrett

Hvor går grensene for hva du kan sitere fra andre medier og kilder? Hva kan du bruke av bilder fra facebook og instagram? Hvilke videoer kan du embedde?  Her får du tilgang på et kurs som gir deg svaret på disse spørsmålene.

Gjenopplev høstmøtet her

Rundt 100 redaktører var samlet i Oslo 2.-3. november. Takk for alle bidrag på og av scenen! Her er opptak fra de ulike sesjonene.

Redaktørundersøkelsen 2022 - om forholdet til eiere og annonsører

15 prosent av ansvarlige redaktører oppgir at de har opplevd problematisk innblanding fra eier. 4 av 10 redaktører har opplevd forsøk på redaksjonell påvirkning fra annonsører. Det viser den ferske redaktørundersøkelsen som ble lagt fram på Redaktørforeningens høstmøte onsdag.

Ønsker bred og åpen debatt om medienes dekning av selvmord

Utvalget som er satt ned for å vurdere en mulig endring av Vær Varsom-plakatens punkt om selvmordsomtale ønsker en bred og åpen debatt om selvmordsomtale, åpenhet og behovet for varsomhet. I januar legger utvalget opp til en heldags innspills-konferanse i Pressens Hus i Oslo. 

Her er høstmøteprogrammet

2.-3. november arrangeres NRs høstmøte på Mesh Youngstorget og i Pressens hus. Se programmet og hvem som deltar her

- Lite fremtidsrettet å kutte i momsfritaket

NRs generalsekretær er bekymret over at regjeringen vil kutte momsfritaket for elektroniske nyhetsmedier som ikke ansees som aviser. Hun er også skuffet over at det ikke legges opp til økning i mediestøtten de fire neste årene.