Nyheter

Valdressaken følges av 11 redaksjoner

Totalt 11 redaksjoner har fått tildelt tilsammen 21 plasser inne i selve rettssalen når hovedforhandlingen i den såkalte Valdressaken starter mandag 24. april i lokalene i Gjøvik tingrett.

Frifunnet i leserbrevsøksmål

Oppland Arbeiderblad er i Gjøvik tingrett frifunnet for påstander om rettsstridige ærekrenkelser, publisert i et leserbrev. 

Anker ikke trusseldom

Påtalemyndigheten har bestemt seg for ikke å anke frifrinnelsen av en mann i 50-årene som på telefon truet en journalist i avisa Nordhordland.

Valdressaken starter 24. april

Det er satt av seks uker til behandlingen av den såkalte Valdressaken, som starter i rettslokalene på Gjøvik 24. april.

Minneord - Audun Bakke

 Audun Bakke, tidligere generalsekretær i Norsk Redaktørforening, døde søndag 26. mars i en alder av 84 år. Med ham er en av norsk presses mest allsidige, aktive og trofaste tjenere gått bort.

Her er styret i Møre og Romsdal Redaktørforening

Per-Kristian Bratteng ble gjenvalgt som leder for Møre og Romsdal Redaktørforening på årsmøtet 29. mars. Bratteng er ansvarlig redaktør i Åndalsnes Avis. Gjenvalgt ble også Kristin Knudsen fra Sunnmørsposten. Nytt styremedlem er Øyvind Brunvoll i Romsdals Budstikke. Styremedlem Ole Knut Alnæs, Tidens Krav, var ikke på valg. 

Hemmelig "hvitvasking"

Medieorganisasjonene reagerer på forslaget til ny såkalt hvitvaskingslov, og mener det legges opp til at for stor grad av hemmelighold rundt hvem som har rettigheter til selskaper, stiftelser og lignende.

Bli med Oslo Redaktørforening til København i mai

Oslo Redaktørforening arrangerer studietur til København i samarbeid med MBL. Det blir deltakelse på konferansen Digital Media Europe, bedriftsbesøk hos Weekendavisen og møte med den nye sjefredaktøren Martin Krasnik, felles middag og guiding i København ved Geir Terje Ruud.