Nyheter

Bli med Oslo Redaktørforening til København i mai

Oslo Redaktørforening arrangerer studietur til København i samarbeid med MBL. Det blir deltakelse på konferansen Digital Media Europe, bedriftsbesøk hos Weekendavisen og møte med den nye sjefredaktøren Martin Krasnik, felles middag og guiding i København ved Geir Terje Ruud.

Frifunnet for trusler mot journalist

En 54 år gammel mann er i Bergen tingrett frifunnet for en tiltale om trusler mot en journalist i avisen Nordhordland. Tiltalte var medforfatter til et åpent brev til en rekke lokalpolitikere om et lokalt asylmottak og i den forbindelse ble han intervjuet av vedkommende journalist. Tiltalte skal da blant annet ha uttalt at «dersom du siterer meg feil no, kommer eg og kveler deg».

Nordnorske redaktører møtte Erna

Steinulf Henriksen ble gjenvalgt som leder i Nord-Norsk Redaktørforening på årsmøtet tirsdag. 30 nordnorske redaktører deltok på studieturen til Oslo denne uka. De fikk med seg mediemangfold, medietall, møte med Erna Solberg og kringkastingssjefen - og kurs med NR.

Her er Årets redaktører!

Årets redaktør i Oslo og Akershus er Kjersti Sortland, sjefredaktør i Budstikka. Årets meningsbærer er Irene Halvorsen, sjefredaktør i Nationen og årets nyskaper er Veslemøy Østrem, avdelingsleder for økonomi og politikk i Aftenposten. Årets hederspris gikk til Ellen Arnstad.

Kritiske til Riksadvokaten

Selv om det er åpenbare positive elementer i forslaget, så er medieorganisasjonene kritiske til flere deler av Riksadvokatens utkast til nytt rundskriv om tilgang til straffesaksdokumenter. 

Rollebytte i Oslo Redaktørforening?

Nåværende leder Ole Kristian Bjellaanes (NTB) og nåværende nestleder Silje Hovland (TV2) kan komme til å bytte plass etter årsmøtet i Oslo Redaktørforening kommende onsdag, 8. mars. Det er i det minste valgkomiteens innstilling.

Nå kan du melde deg på Medieleder 2017

Det er i Trondheim det skjer i juni. Meld deg på Medieleder 2017 og få med deg jubileumsfesten til Norges eldste avis og techseminar på årets viktigste møteplass for medielederne.

Forslag til handlingsplan 2017-2019

Norsk Redaktørforening skal styrke redaktøren, peke ut retningen for journalistikken og kjempe for økt innsyn og åpenhet i samfunnet og i mediene.