Nyheter

Medienes hus som aksjeselskap

Styret i Norsk Redaktørforening har sluttet seg til et forslag om at det planlagte Medienes Hus skal organiseres som et aksjeselskap. 

Nå kan du bestille taxy og skattelister

Skattelistene for inntektsåret 2016 publiseres 27. oktober. Fristen for å bestille skattelister fra skatteetaten er 13. oktober. Nå kan du også bestille skattebehandlingsprogrammet taxy.  

Lysbakken og redaktørstyrte medier var vinnere

Meltwater kåret SV-leder Audun Lysbakken til valgets vinner på sosiale medier, mens Knut Arild Hareide ble utkåret som taper. For velgerne har redaktørstyrte medier fortsatt stor betydning når de skal orientere seg før valget, viste en undersøkelse fra Infact. Her finner du begge undersøkelsene pluss opptak fra debattmøtet arrangert av Oslo Redaktørforening

Vil fjerne kinokonsesjonen

Kulturdepartementet foreslår å oppheve konsesjonsordningen for offentlig fremvisning av film - og får støtte av Norsk Redaktørforening.

Ber Riksmekleren om å tilrettelegge bedre for journalister

Norsk Redaktørforening har innhentet synspunkter fra en rekke redaksjoner på arbeidsforholdene for journalister i forbindelse med meklinger. Flere av redaksjonene som dekker meklinger tettest oppfatter arbeidsforholdene som vanskelige. 

Jensen vil ikke filmes

Eirik Jensen har sagt nei til filming og fotografering av seg selv i forbindelse med domsavsigelsen mandag. Gjermund Cappelen derimot har gitt grønt lys.

Nå kan du bestille taxy og skattelister

Skattelistene for inntektsåret 2016 publiseres 27. oktober. Men du kan allerede nå bestille skattebehandlingsprogrammet taxy. Og fra 14. september kan du bestille skattelister fra skatteetaten.

Får filme domsavsigelsen

Oslo tingrett har bestemt at mediene får filme og fotografere under domsavsigelsen i saken mot Eirik Jensen og Gjermund Cappelen.

Postjournalene spamet

Som følge av unormalt stor pågang i Offentlig Elektronisk Postjournal (OEP), har Difi innført begrensninger på ti dokumenter per innsynskrav, melder presse.no.

Fritt frem på valgdagen (nesten)

Med unntak av forbudet mot publisering av valgdagsmålinger er det fritt frem for å drive valgkampdekning også på selve valgdagen.