Bildet er fra fjorårets prisutdeling der f.v. Helje Solberg (NRK) ble kåret til årets redaktør, hedersprisen gikk til Gry Egenes (Dagens Næringsliv), Ida Eliassen-Coker (Altså) ble årets nyskaper og Nina Kristiansen (Forskning.no) ble kåret til årets meningsbærer.

(Foto: Fredrik Hansen, NTB)

Hvem bør bli årets redaktører i 2022?

Oslo Redaktørforening kårer årets redaktører og ønsker forslag på hvem som fortjener prisene årets redaktør, årets nyskaper, årets meningsbærer og årets hederspris. Fristen for å komme med forslag er 14. februar kl 10. Prisene skal etter planen deles ut på OR-årsmøtet 7. mars.

Helje Solberg (NRK) ble kåret til årets redaktør i 2021, hedersprisen gikk til Gry Egenes (Dagens Næringsliv), Ida Eliassen-Coker (Altså) ble årets nyskaper og Nina Kristiansen (Forskning.no) ble kåret til årets meningsbærer i fjor. 

Juryen består i år av direktør i Fritt Ord, Knut Olav Åmås (leder), Helje Solberg (NRK), Annette Hobson (leder i NJ Oslo), Danby Choi (Subjekt) og Veslemøy Østrem (Vårt Land). 

Det kan nomineres til følgende klasser:

Årets redaktør: Prisen går til den redaktør som har utmerket seg ved en imponerende, helhetlig utøvelse av redaktørgjerningen. Juryen skal ta hensyn til de etiske, publisistiske og kommersielle utfordringer som vedkommende har stått overfor og dessuten vurdere evnen til redaksjonell nyskapning redaktøren har bidratt til.

Årets meningsbærer: Prisen går til en redaktør som har ivaretatt den klassiske redaktørrollen som meningsbærer og garantist for meningsmangfold og ytringsfrihet.

Årets nyskaper: Prisen går til en redaktør som har stått i spissen for en lovende nyetablering eller konseptuell nyskaping på mediemarkedet.

Årets hederspris: Dette er de lange linjers pris. Den går til et medlem som gjennom sitt livsverk har representert det ypperste av hva en redaktør kan være.

Her legger du inn dine begrunnede forslag. Har du spørsmål, ta kontakt med NR-sekretariatet.