#frittfram på sosiale medier?

NONA, NP og NR går sammen og arrangerer møte om bruk av sosiale medier i journalistikken 20. november. De tre organisasjonene ønsker innspill til en veileder om brukergenerert innhold

Filmen om Ekstra Bladet vises i Oslo

Mandag 24. november vises den ferske dokumentarfilmen om Ekstra Bladet i Cinemateket i Oslo. Filmen følger en papiravis med store utfordringer, hvor voldsomt fallende opplag og inntekter er en av dem.

Nå kan du søke om stipend!

Trenger du stipend? Søknadsfrist til NRs vederlagsfond er 10. desember!

Erna Solberg til ORs julemøte

Statsministeren snakker om erfaringen med mediene det siste året. Og redaktørene for Sveriges to største mediehus tar for seg medieutviklingen i Norden.

Kirurgisaken i Høyesterett

Det er satt av fire dager til behandlingen av saken mellom legeforeningen og Avisa Nordland i Høyesterett denne uka. 

Forsvarte mediestøtten på Stortinget

Sammen med en rekke andre medieorganisasjoner deltok NR på høringen i familie- og kulturkomiteen torsdag - i forbindelse med arbeidet for statsbudsjettet for 2015.

Ossietzkyprisen til Sidsel Wold

Årets Ossietzkypris er tildelt journalist Sidsel Wold i NRK. Prisen vil bli overrakt under et arrangement på Litteraturhuset i Oslo torsdag 13. november.

Arne Blix går av i Adressa

Sjefredaktør Arne Blix i Adresseavisen varslet i formiddag de ansatte i avisen om at han går av som sjefredaktør neste år.

Kurs: Slik skaffer du redaksjonen innsyn

Trenger du tips om hvordan redaksjonen skal få tilgang til dokumenter og møter, og hvordan dere kan omgå taushetsplikt og andre hindre? Vil du ha praktiske råd om hvordan du utnytter klagemulighetene og får byråkrater og forvaltere til å endre praksis? Trenger du råd om kildebruk og kildehåndtering? Tirsdag 18. november tilbyr NR innsynskurs. Les mer her.  Meld deg på her.

Presentasjoner fra høstmøtet.

Her kan du laste ned alle presentasjonene fra høstmøtet.

Fyll opp med ekstra kunnskap før jul!

Institutt for Journalistikk har ledige plasser på kurs i beredskap og krisehåndtering, lær å skrive kommentarer, næringslivsjournalistikk og datavisualisering. Se hele kurstilbudet her.

På leting etter en redaktørjobb?

Vi har registrert følgende ledige redaksjonelle lederstillinger:

Finnmarken Finnmark Dagblad - frontsjef

VG - kommentator - vikariat

På leting etter en redaksjonell leder?

Norsk Redaktørforenings redaksjonslederbase inneholder rundt 100 cv-er fra potensielle redaksjonelle ledere. Du kan lete etter lederkandidater, eller legge inn din egen cv på   www.redaksjonslederbasen.no

Interessert i redaktørnyheter? Følg oss på twitter - @redaktorene, på  facebook og på instagram - @redaktorliv

Tagg instagram-bildene dine med #redaktørliv eller #redaktorliv. Vi har feed på nored.no

Trenger du nytt pressekort?

Dersom gyldighetstiden på ditt pressekort er utløpt, gi beskjed til Monica Andersen i NR-sekretariatet, så vil nytt kort bli bestilt. Det er mulig å sende e-foto dersom du trenger å fornye bildet. Send en mail til   monica.andersen@nored.no

Ukens sitat:

– Jeg har liten sans for forestillingen om at alt blir dårligere bare fordi man blir nødt til å ta noen nye grep. Det er en form for forfallstenkning som jeg vil ta avstand fra.

Hilde Sandvik, kultur- og debattredaktør i Bergens Tidende til Klassekampen om kulturkutt i flere av Schibsteds regionaviser.

Og så minner vi om:

Tirsdag 18. november - NR Kompetanse -  Slik skaffer du redaksjonen innsyn - Oslo

Onsdag 19. november -  Avslutningskonferanse Status for ytringsfriheten i Norge - Oslo

Onsdag 26. november -  Fagpressedagen - Oslo

Mandag 1. desember - Julemøte - Oslo Redaktørforening

Klikk her for å ikke motta flere nyhetsbrev