Amy Webb til Medieleder2015

Hun var en av de første som forutså at dataanalyse blir viktig for utviklingen av journalistikken. Hun er digital mediefuturist, entreprenør og best kjent i USA for å ha hacket metodene for online-dating. Amy Webb kommer til Bergen for å snakke om hvordan ny teknologi både er en velsignelse for - og en trussel mot - pressefriheten. Les mer om Amy og Medieleder2015/NRs vårmøte her.

Gå ikke glipp av årets møteplass for medieledere. Sammen med MBL samler vi hele den norske mediebransjen til konferanse 6. mai, og på kvelden deles Årets Mediepriser ut. Dette er den perfekte starten på konferanseuken til Nordiske Mediedager. Melder du deg på hos oss, får du NMD til spesialpris. 

MELD DEG PÅ HER!

Lederskifte i Nordnorsk og Rogaland og Agder

Eugen Hammer har overtatt som leder i Rogaland og Agder Redaktørforening etter Tom Hetland. Og i Nordnorsk Redaktørforening ble Steinulf Henriksen valgt til ny leder etter Jan-Eirik Hanssen onsdag.

Hemmeligstempler gamle dokumenter

I forrige uke valgte Statsministerens kontor å hemmeligstemple flere av tidligere avgraderte referater fra Regjeringens sikkerhetsutvalg (RSU), melder NRK. De mener det nå vil være uheldig for rikets sikkerhet om enkelte av opplysningene i dokumentene blir offentlig kjent.

Vil åpne interkommunale selskaper

Norsk Redaktørforening vil åpne styremøtene i de interkommunale selskapene.

Støtte til studier av mediekrisen

Stavanger Journalistlag, Agder Journalistlag og Rogaland og Agder Redaktørforening, med støtte fra NRs Vederlagsfond og Seniorklubben, lyser ut ett eller flere stipender til prosjekter som kan bidra til å forstå drivkreftene, sammenhengene eller konsekvensene av mediekrisen.

Andersen-saken til Høyesterett

Aftenpostens anke i søksmålet fra Morgan Andersen er tillatt fremmet av Høyesteretts ankeutvalg. Saken er dermed sluppet gjennom nåløyet inn til full Høyesteretts-behandling.

Trenger du faglig påfyll litt kjapt?

Også i år tilbyr NR kompetanse korte, praktiske kurs i blant annet ledelse og juridiske og etiske utfordringer i redaktørhverdagen. Først ut er kurset "Redaktøransvaret og rettslige og etiske rammer" 24. februar  Les mer og meld deg på her. 

Kom med forslag til Årets redaktør!

Oslo Redaktørforening kårer årets redaktør, årets nyskaper, årets meningsbærer og deler ut hederspris. Kom med forslag innen 18. februar!  Les mer her.

NR får ny postadresse fra 1. mars

Fra 1. mars slutter Norsk Redaktørforening og Norsk Presseforbund med postboks. Vår postadresse blir da den samme som kontoradressen: Rådhusgt 17, 0158 Oslo.

På leting etter en redaktørjobb?

Vi har registrert følgende ledige redaksjonelle lederstillinger:

Østlendingen - ansvarlig redaktør/daglig leder

Bergens Tidende - kommentator

NRK - redaksjonssjef foto-nyhetsdivisjonen

Haugesunds Avis - ansvarlig redaktør 

Varden - nyhetsredaktør

Bergens Tidende - performance manager

På leting etter en redaksjonell leder?

Norsk Redaktørforenings redaksjonslederbase inneholder rundt 100 cv-er fra potensielle redaksjonelle ledere. Du kan lete etter lederkandidater, eller legge inn din egen cv på   www.redaksjonslederbasen.no

Interessert i redaktørnyheter? Følg oss på twitter - @redaktorene, på  facebook og på instagram - @redaktorliv

Tagg instagram-bildene dine med #redaktørliv eller #redaktorliv. Vi har feed på nored.no

Trenger du nytt pressekort?

Dersom gyldighetstiden på ditt pressekort er utløpt, gi beskjed til Monica Andersen i NR-sekretariatet, så vil nytt kort bli bestilt. Det er mulig å sende e-foto dersom du trenger å fornye bildet. Send en mail til   monica.andersen@nored.no

Ukens sitat:

"Noen av dem har diktet så mye at de hører mer naturlig hjemme i Norsk Forfatterforening enn i Norsk Journalistlag." 

Hans Wilhelm Steinfeldt sparte ikke på kruttet på Hellkonferansen. Både ivrige vaktsjefer, krimjournalister, kjendisreportere, portrettjournalister - og sjefredaktører - fikk så hatten passer, ifølge Journalisten.

Og så minner vi om:

Tirsdag 24. februar -  NR kompetanse - Redaktøransvaret og rettslige og etiske rammer

Tirsdag 3. mars - opplagstall og lesertall offentliggjøres

Fredag 20. - søndag 22. mars -  SKUP-konferansen - Tønsberg

Fredag 27. -søndag 29. mars -  International Press Institute verdenskonferanse - Myanmar

Tirsdag 8. april -  NR Kompetanse - Arbeidsrett

Torsdag 16.-lørdag 18. april -  LLAs landsmøte - Trondheim

Onsdag 6. mai -  NRs vårmøte og Medieleder 2015 - Bergen

Onsdag 6. mai - fredag 8. mai -  Nordiske Mediedager - Bergen

Klikk her for å ikke motta flere nyhetsbrev