Husk å meld deg på NRs landsmøte og Medieleder 2015 

Redaktørrollen fram mot 2017. Hva kan vi lære av Sckjenken-saken og kirurgisaken? Slik forteller vi de viktigste historiene. Dette er temaer på NRs landmøte i Bergen 6. mai.   MELD DEG PÅ VIA OSS  - og få spesialpris på Nordiske Mediedager!  Les mer her!

Kom med forslag til Årets Avistegning 2015

Prisen deles ut på Medieleder 2015 i Bergen 6. mai. Frist for innsending av bidrag er 20. mars. 

Mye å lære av siste PFU-behandling

I PFUs februarmøte ble fjorten klagesaker fullt behandlet. I åtte av sakene endte utvalget med fellelse av innklaget medium. To av sakene gjaldt punkt 4.14 i VVP. Hver sak er unik. Uttalelsene fra PFU skal derfor ikke tolkes som absolutte og generelle. Likevel er det mye å lære av denne ukens saker i utvalget.

Redaktørliv fram mot 2017

NRs handlingsplan skal vedtas på landsmøtet 6. mai. Forslag til handlingsplan er sendt ut på høring med frist 8. april. Last ned planen her.

- Avisa Nordland-saken bør til Strasbourg

Høyesteretts kjennelse i saken mot Avisa Nordland bør prøves hos Den europeiske menneskerettighetsdomstolen i Strasbourg. Hvorfor? Fordi den avviker fra norsk rettspraksis fra de siste 15 årene, skriver NRs generalsekretær Arne Jensen i en kronikk i Avisa Nordland i dag.

Norge verdensledende i presseetikk

Norge er verdensledende i yrkesetisk bevissthet blant journalistene. Det kommer frem i rapporten «The Trust factor»  som presenteres på Litteraturhuset tirsdag 24. februar kl.16.00.

Her er PFUs konklusjoner

Tirsdag 24. februar var Pressens Faglige Utvalg (PFU) samlet til møte. Fjorten saker var oppe til full behandling. Seks medier ble felt for brudd på god presseskikk. To medier fikk kritikk.

Oppfordrer til bevissthet rundt aktiv dødshjelp

Advarselen mot å glorifisere selvmord er i høyeste grad aktuell også ved omtale av aktiv dødshjelp. Det betyr ikke at medier skal sky temaet. Tvert imot. Det skriver NRs assisterende generalsekretær Reidun Kjelling Nybø i en kronikk i Vårt Land.

Husk å lever redaksjonell årsrapport!

Nå trenger vi innhold til redaktørforeningens femte redaksjonelle årsrapport. Lever ditt bidrag seinest 6. mars.

Trenger du faglig påfyll litt kjapt?

Også i år tilbyr NR kompetanse korte, praktiske kurs i blant annet ledelse og juridiske og etiske utfordringer i redaktørhverdagen. Neste kurs er "Arbeidsrett for redaktører". 8. april  Les mer og meld deg på her. 

Fortsatt ledige plasser på SKUP

Årets SKUP-konferanse arrangeres 20.-22. mars i Tønsberg. SKUP-styret melder om at det fortsatt er ledige plasser. Årets program har mye å by på også for journalister og redaktører i lokale medier. Bergens Tidende kommer for å fortelle om hvordan de har jobbet med asylbarnsaken, og deltakerne får høre hvordan Stavanger Aftenblad avdekket at skoleeiere med statsstøtte tjente seg søkkrike. Avisa Hadeland holder foredrag om sitt arbeid med en underslagssiktet økonomisjef i et offentlig selskap. I tillegg kan du lære deg å trylle med KOSTRA-tall og få et kræsjkurs i næringslivsjournalistikk.

Påmeldingsfristen er 28. februar.  Les mer her.

Sikkerhetskurs for journalister og redaktører

Hvordan kan du forberede deg på konflikt- og krisesituasjoner? Hvordan kan du ivareta sikkerheten og løse arbeidsoppgavene under svært krevende forhold? NTB arrangerer flere sikkerhetskurs: risiko- og situasjonsvurdering, førstehjelp i ekstremsituasjoner, frihetsberøvelse og gissel- og krisehåndtering for medieledere. Kursene er godkjent for STUP-stipend, søknadsfristen er 1. april.  Les mer her.

NR får ny postadresse fra 1. mars

Fra 1. mars slutter Norsk Redaktørforening og Norsk Presseforbund med postboks. Vår postadresse blir da den samme som kontoradressen: Rådhusgt 17, 0158 Oslo.

På leting etter en redaksjonell leder?

Norsk Redaktørforenings redaksjonslederbase inneholder rundt 100 cv-er fra potensielle redaksjonelle ledere. Du kan lete etter lederkandidater, eller legge inn din egen cv på   www.redaksjonslederbasen.no

Interessert i redaktørnyheter? Følg oss på twitter - @redaktorene, på  facebook og på instagram - @redaktorliv

Tagg instagram-bildene dine med #redaktørliv eller #redaktorliv. Vi har feed på nored.no

Trenger du nytt pressekort?

Dersom gyldighetstiden på ditt pressekort er utløpt, gi beskjed til Monica Andersen i NR-sekretariatet, så vil nytt kort bli bestilt. Det er mulig å sende e-foto dersom du trenger å fornye bildet. Send en mail til   monica.andersen@nored.no

Ukens sitat:

"Han fremstår ikke lenger som en ulv i fåreklær, men en ulv."

Johan Tønnesson, professor i retorikk ved Universitetet i Oslo,til NRK om intervjuet med mulla Krekar.

Og så minner vi om:

Tirsdag 3. mars -  opplagstall og lesertall offentliggjøres

Fredag 20. - søndag 22. mars -  SKUP-konferansen - Tønsberg

Fredag 27. -søndag 29. mars -  International Press Institute verdenskonferanse - Myanmar

Tirsdag 8. april -  NR Kompetanse - Arbeidsrett

Torsdag 16.-lørdag 18. april -  LLAs landsmøte - Trondheim

Onsdag 6. mai -  NRs vårmøte og Medieleder 2015 - Bergen

Onsdag 6. mai - fredag 8. mai -  Nordiske Mediedager - Bergen

Klikk her for å ikke motta flere nyhetsbrev