Tre konferanser til spesialpris

Medieleder 2015, NRs landsmøte og Nordiske Mediedager i Bergen 5.-8. mai er årets store bransjetreff. Meld deg på via oss og få spesialpris på Nordiske Mediedager. Konferansen 6. mai koster bare 1000 kr. Innledere er blant annet direktør for Innovasjon Norge Anita Krohn Traaseth og direktør for WEBB Media Group Amy Webb.  Les mer her.   MELD DEG PÅ HER

Har terroren skremt oss?

Forfatter Carsten Jensen innleder til debatt om ytringsfrihet i kjølvannet av terroren i Paris og København på Oslo Redaktørforenings årsmøte 12. mars.  Les mer her.

Kan folket finansiere framtidas journalistikk?

13. mars arrangeres seminar om crowdfunding, det vil si pengeinnsamling i sosiale medier. Kan  det være en løsning for journalistikken fremover?

Ny leder for Møre og Romsdal Redaktørforening

Rune Sæbønes fra Møre-Nytt er ny leder for Møre og Romsdal Redaktørforening. Han overtar etter Jan Erik Røsvik fra Sunnmørsposten.

Varslere fikk Fritt Ords pris

Stiftelsen Fritt Ords Pris 2015 er tildelt varslerne Robin Schaefer og Jan Erik Skog. De to får prisen for sin innsats for å avdekke kritikkverdige forhold i norsk arbeidsliv.

Ferske opplagstall og ny regnemåte

Mer enn 30 prosent av totalopplaget er digitalt, viser de nye  medietallene fra MBL.  Over halvparten av medienes nettbesøk kommer fra mobil og nettbrett.

5,15 millioner til kvalitetsjournalistikk

Stiftelsen Fritt Ord har nå bevilget 5,15 millioner kroner til 32 journalistiske prosjekter.

Ber kommunene endre taushetsregler

I kjølvannet av blant annet en undersøkelse av kommunale reglementer i Oslo og Akershus, i regi av Oslo Redaktørforening, ber nå Kommunal- og moderniseringsdepartementet alle kommuner og fylkeskommuner om å gå gjennom sine reglementer for folkevalgtes taushetsplikt.

- Kritisk for kildevernet

Samtidig som norske domstoler har styrket medienes kildevern de siste årene, har teknologer, politi og politikere bidratt til å svekke det. Situasjonen er kritisk, skriver NRs Reidun Kjelling Nybø og Arne Jensen i en kronikk i Aftenposten.

- Ytringsfriheten står på spill

Ytringsfriheten i Norge står på spill når man begrenser tilgjengeligheten til karikatur-utstillingen i Drammen. Det sier Elisabeth Eide i ytringsfrihetsorganisasjonen Norsk P.E.N. til nrk.no.

Husk å lever redaksjonell årsrapport!

Nå trenger vi innhold til redaktørforeningens femte redaksjonelle årsrapport. Lever ditt bidrag seinest 6. mars. Les mer her.

Trenger du faglig påfyll litt kjapt?

Også i år tilbyr NR kompetanse korte, praktiske kurs i blant annet ledelse og juridiske og etiske utfordringer i redaktørhverdagen. Neste kurs er "Arbeidsrett for redaktører". 8. april  Les mer og meld deg på her. 

Sikkerhetskurs for journalister og redaktører

Hvordan kan du forberede deg på konflikt- og krisesituasjoner? Hvordan kan du ivareta sikkerheten og løse arbeidsoppgavene under svært krevende forhold? NTB arrangerer flere sikkerhetskurs: risiko- og situasjonsvurdering, førstehjelp i ekstremsituasjoner, frihetsberøvelse og gissel- og krisehåndtering for medieledere. Kursene er godkjent for STUP-stipend, søknadsfristen er 1. april.  Les mer her.

NR har fått ny postadresse fra 1. mars

Fra 1. mars sluttet Norsk Redaktørforening og Norsk Presseforbund med postboks. Vår postadresse er nå den samme som kontoradressen: Rådhusgt 17, 0158 Oslo.

På leting etter en redaktørjobb?

Vi har registrert følgende ledige redaksjonelle lederstillinger:

Fagbladet - nettredaktør

NTB - reportasjeredaktør

På leting etter en redaksjonell leder?

Norsk Redaktørforenings redaksjonslederbase inneholder rundt 100 cv-er fra potensielle redaksjonelle ledere. Du kan lete etter lederkandidater, eller legge inn din egen cv på   www.redaksjonslederbasen.no

Interessert i redaktørnyheter? Følg oss på twitter - @redaktorene, på  facebook og på instagram - @redaktorliv

Tagg instagram-bildene dine med #redaktørliv eller #redaktorliv. Vi har feed på nored.no

Trenger du nytt pressekort?

Dersom gyldighetstiden på ditt pressekort er utløpt, gi beskjed til Monica Andersen i NR-sekretariatet, så vil nytt kort bli bestilt. Det er mulig å sende e-foto dersom du trenger å fornye bildet. Send en mail til   monica.andersen@nored.no

Ukens sitat:

– Her må vi vel bare konstantere at vi gjorde som det står i en av av mailene jeg fikk: «Vi ramla med hue og beina i vår egen felle»

Torry Pedersen, ansvarlig redaktør i VG i redaksjonelt regnskap der et kapittel er viet det VG-redaksjonen ikke er stolte av. Her handlet det om flere oppslag om strandkroppen.  Les regnskapet her.

Og så minner vi om:

Torsdag 12. mars - Virker volden? - Debatt om ytringsfrihet på ORs årsmøte - Oslo

Fredag 13. mars - Seminar: Kan folket finansiere framtidas journalistikk - Oslo

Fredag 20. - søndag 22. mars -  SKUP-konferansen - Tønsberg

Fredag 27. -søndag 29. mars -  International Press Institute verdenskonferanse - Myanmar

Tirsdag 8. april -  NR Kompetanse - Arbeidsrett

Torsdag 16.-lørdag 18. april -  LLAs landsmøte - Trondheim

Onsdag 6. mai -  NRs vårmøte og Medieleder 2015 - Bergen

Onsdag 6. mai - fredag 8. mai -  Nordiske Mediedager - Bergen

Klikk her for å ikke motta flere nyhetsbrev