Bergen i mai: Husk å meld deg på!

Medieleder 2015, NRs landsmøte og Nordiske Mediedager i Bergen 5.-8. mai er årets store bransjetreff. Meld deg på via oss og få spesialpris på Nordiske Mediedager. Se hvem som er påmeldt her.   MELD DEG PÅ HER

Følg debatt her kl 18 i dag!

Forfatter Carsten Jensen innleder til debatt om ytringsfrihet i kjølvannet av terroren i Paris og København på Oslo Redaktørforenings årsmøte 12. mars. Følg streaming på nored.no eller  her.  Les mer her.

Hva skal kjennetegne framtidas redaktør?

Blir med og diskuter framtidas redaktørrolle på NRs landsmøte i Bergen 6. mai.  MELD DEG PÅ HER - og få spesialpris på Nordiske Mediedager! Her er lista over de nærmere 150 som har meldt seg på så langt.

NJ-kompromiss om medlemskap

NJs landsmøte valgte å stenge ute lobbyister og medierådgivere, men ikke markedsførere. Og så åpnet de for deltidsjournalister.

Debatt om ansvar for debatt

Førstkommende tirsdag blir det debatt om moderering av nettdebattene - på Litteraturhuset i Oslo.

“Historien om Odin” vant Den store journalistprisen.

Synnøve Åsebø og Maria Mikkelsen i VG ble tildelt Den store Journalistprisen på NJs landsmøte.

- Få brudd på tekstreklamereglene

Norske journalister anslår at kun en prosent av de journalistiske produktene rammes av reglene om tekstreklame. Det viser NJ og NRs store kvalitetsundersøkelse for 2015. Undersøkelsen viser også at norske journalister bruker mer tid på å produsere fellesstoff og mindre tid på egne ideer. De bruker også mer tid på etisk debatt sammenlignet med i 2013.

- Kirurgisak med svakheter

Tidligere PFU-leder og tidligere sjefredaktør i Avisa Nordland Thor Woje mener NR undervurderer de journalistfaglige og presseetiske svakhetene ved kirurgisaken. Les kronikk i Avisa Nordland her.

Hedres for kritisk journalistikk under Ukraina-krisen

Stiftelsen Fritt Ords og ZEIT-Stiftungs pressepriser til Russland og Øst-Europa for 2015 går til seks modige journalister og medier fra Russland, Ukraina og Georgia som ikke lar seg skremme av sensur og represalier.

Nytt startkurs på IJ

13. april starter samling en på START 44 på Institutt for Journalistikk. Det er fortsatt ledige plasser.

Her er de nominerte til Årets redaktør 2015

Eirik Hoff Lysholm i Dagsavisen, Helje Solberg i VG og Per Arne Kalbakk i NRK er alle nominert til å bli årets redaktør i Oslo og Akershus 2015. Her er alle de nominerte. Prisene deles ut på ORs årsmøte 12. mars.

Oslo Lufthavn AS vil hindre fri nyhetsformidling

Norsk Presseforbund, Norsk Redaktørforening og Norsk Journalistlag mener Oslo Lufthavns retningslinjer for mediene er et uakseptabelt forsøk på å styre og hindre fri nyhetsformidling.

Redaktørliv fram mot 2017

NRs handlingsplan skal vedtas på landsmøtet 6. mai. Forslag til handlingsplan er sendt ut på høring med frist 8. april. Last ned planen her.

Trenger du faglig påfyll litt kjapt?

Også i år tilbyr NR kompetanse korte, praktiske kurs i blant annet ledelse og juridiske og etiske utfordringer i redaktørhverdagen. Neste kurs er "Arbeidsrett for redaktører". 8. april  Les mer og meld deg på her. 

NR har fått ny postadresse fra 1. mars

Fra 1. mars sluttet Norsk Redaktørforening og Norsk Presseforbund med postboks. Vår postadresse er nå den samme som kontoradressen: Rådhusgt 17, 0158 Oslo.

På leting etter en redaktørjobb?

Vi har registrert følgende ledige redaksjonelle lederstillinger:

Fagbladet - nettredaktør

NTB - reportasjeredaktør

Mentor Medier - konsernsjef

På leting etter en redaksjonell leder?

Norsk Redaktørforenings redaksjonslederbase inneholder rundt 100 cv-er fra potensielle redaksjonelle ledere. Du kan lete etter lederkandidater, eller legge inn din egen cv på   www.redaksjonslederbasen.no

Interessert i redaktørnyheter? Følg oss på twitter - @redaktorene, på  facebook og på instagram - @redaktorliv

Tagg instagram-bildene dine med #redaktørliv eller #redaktorliv. Vi har feed på nored.no

Trenger du nytt pressekort?

Dersom gyldighetstiden på ditt pressekort er utløpt, gi beskjed til Monica Andersen i NR-sekretariatet, så vil nytt kort bli bestilt. Det er mulig å sende e-foto dersom du trenger å fornye bildet. Send en mail til   monica.andersen@nored.no

Ukens sitat:

- Juryens viktigaste grunngjeving, og på same tid ei helsing til norske journalistar med denne pristildelinga er like enkel som den er avgjerande og inntrengande: Jo, det nyttar. God journalistikk nyttar. Den gjer noko med oss som menneske og som nasjon. Vi treng den og vi treng den sårt.

Harald Stanghelle, juryleder for Den store journalistprisen, leste opp juryens begrunnelse for å tildele prisen til VG-journalistene Synnøve Åsebø og Maria Mikkelsen på NJs landsmøte onsdag. De fikk prisen for Historien om Odin.  Les mer her.

Og så minner vi om:

Torsdag 12. mars - Virker volden? -  Debatt om ytringsfrihet på ORs årsmøte - Oslo

Fredag 13. mars -  Seminar: Kan folket finansiere framtidas journalistikk - Oslo

Fredag 13. mars - Utdeling av Årets bilde - Oslo

Tirsdag 17. mars - Debatt om ansvar for debatt - Oslo

Fredag 20. - søndag 22. mars -  SKUP-konferansen - Tønsberg

Fredag 27. -søndag 29. mars -  International Press Institute verdenskonferanse - Myanmar

Tirsdag 8. april -  NR Kompetanse - Arbeidsrett

Torsdag 16.-lørdag 18. april -  LLAs landsmøte - Trondheim

Onsdag 6. mai -  NRs vårmøte og Medieleder 2015 - Bergen

Onsdag 6. mai - fredag 8. mai -  Nordiske Mediedager - Bergen

Klikk her for å ikke motta flere nyhetsbrev