Dersom redaksjonen velger ikke å forhåndsredigere digitale meningsutvekslinger, må dette bekjentgjøres på en tydelig måte for de som har adgang til disse. Redaksjonen har et selvstendig ansvar for så snart som mulig å fjerne innlegg som bryter med god presseskikk.

Khrono

Khronos regler for nettdebatt

En av Khronos viktigste oppgaver er å legge til rette for debatt og meningsutveksling. Vi ønsker en frisk debatt og stor takhøyde. Innlegg og kommentarer er åpent tilgjengelig for alle, men deltagelse med innlegg og kommentarer krever registrering av en profil med fullt navn.

Khronos redaksjon har ikke kapasitet eller ressurser til å redigere innlegg på forhånd, vi ber derfor om at alle bidrar til et godt debattklima, gjerne med friske, men saklige innlegg og/eller kommentarer.

Vi ønsker at alle, også meningsmotstandere, behandler hverandre med respekt .        

Khrono-debattens grunnregler:

  • Trakassering av meddebattanter og personsjikane er ikke tillatt. Her diskuteres sak, ikke person! Trakassering fører til umiddelbar utvisning.
  • Debattantene er personlig ansvarlig for innholdet i debattinnleggene som publiseres og privatmeldinger som sendes til andre brukere. Khrono holdes skadesløs for ethvert eventuelt krav fra tredjeperson som følge avdebattinnlegg og meldinger.
  • Du kan ikke skrive, laste opp, linke til eller på annen måte publisere noe som kan medføre straffeansvar, er ærekrenkende, rasistisk, truende, obskønt, pornografisk eller på annen måte er i strid med norsk lov.
  • Norske opphavsrettsregler skal følges.
  • Meningssidene er ikke-kommersielle. Reklame, forsøk på å selge produkter og lignende tillates ikke.
  • Khrono forbeholder seg retten til på et hvilket som helst tidspunkt å redigere eller trekke tilbake innlegg vi mener er i strid med våre grunnregler. Videre forbeholder vi oss retten til, uten forvarsel, å nekte brukere vi mener ikke overholder grunnreglene, adgang til å poste nye innlegg i diskusjonsforumene. Vi forbeholder oss også retten til å fjerne innlegg som ikke holder seg til temaet i den debattgruppen det er postet i.
  • Khrono tillater ikke innlegg som er trakasserende, bevisst sprer usannheter eller som på annen måte vil oppfattes som upassende.

E24 - Dine Penger

Kommentarfelt

Som hovedregel skal vi åpne en sak for kommentarer. Det er opp til desken å ta en vurdering sammen med journalisten om det er tilfeller hvor feltet bør være stengt eller stenges.

Vakthavende nyhetssjef har ansvaret for å følge med på rapporterte kommentarer i Disqus (for E24) og titte innom Facebook (for dinepenger.no). Dette skal vi moderere etter:

Vi må tåle ytringer vi er sterkt uenige i. Vi må tåle ytringer som er langt utenfor "mainstream" politikk. Vi må tolerere folk og meninger vi synes er avskyelige. Det vi ikke skal tolerere er sjikane og angrep av personer (også offentlige personer), hets av minoriteter og andre utsatte grupper, seksuelle slibrigheter og oppfordringer til vold og trakassering.

Vi må bruke skjønn, men vi skal ha en liberal tilnærming til andres ytringer. 

Kommentarfeltet er stengt mellom 23 og 06.00. 

NRK

4.17.A: Redaksjonen skal vurdere/moderere kommentarer og debattinnlegg snarest mulig, og senest innen 24 timer etter at varsel fra brukere har kommet. 

Ringerikes Blad

Ringerikes Blad har en egen policy for nettdebatt. Anonyme nettkommentarer skal forhåndsmodereres før publisering. Innklagede kommentarer skal vurderes så raskt som mulig. Personsjikane, skjellsord og hets mot grupper skal ikke godkjennes i debattfeltet. Krimsaker og enkelte andre saker som genererer mye hets eller som går ut over personvernet skal stå uten kommentarfelt.