Om bidragsyterne

Disse har bidratt til denne utgaven av Redaktørhåndboken:

Halvor Bakken driver barnehagen Kulturbarna og overnattingsstedet Studenterhytta i Nordmarka www.studenterhytta. Tidligere seniorrådgiver i konsulent- og rådgivningsnettverket Prudentia. Har særlig jobbet med strategisk innovasjon, e-business strategi, arbeidsprosesser og organisasjonsutvikling og prosjektledelse. Gjennomførte prosjekter for blant andre Tine konsern, Vegdirektoratet, Innovasjon Norge, Trygdeetaten, Statens Forvaltningstjeneste, Hydro Porsgrunn, Bravida og Tandberg Data.

Pernille Børset er fagsjef for medie- og næringsjus i Mediebedriftenes Landsforening. Ekspert på opphavsrett og mye brukt foredragsholder på dette temaet for redaksjonelle ledere.

Stig Haug leder selskapet Stig og Stein. I tillegg har hans krevet en rekke fagbøker om praktisk kreativitet og foreleser ved flere Universiteter og Høgskoler i Norge. Han holder foredrag og leder større idéutviklingsprosjekter for næringslivet. Og jobber som rådgiver og veileder for bedrifter som trenger hjelp til å sette ideene sine ut i livet. Stig er fargeblind, har svak dysleksi, skjeve hornhinner og dårlig artium. I tillegg har han strøket tre ganger på 1. avdeling jus, mistet førerkortet to ganger, og har dårlig språkøre. Han har lett for å prate mye og høyt, og leverer ikke tilbake bøker han låner på biblioteket.

Bjørn Hennestad er professor i organisasjonskultur og ledelse ved Handelshøyskolen BI. Siviløkonom fra samme sted, cand sociol fra Universitetet i Oslo og dr oecon fra Norges handelshøyskole i Bergen. Har skrevet en rekke artikler og bøker tilnyttet temaet endrings-ledelse. Har leder- og konsulenterfaring.

Brit Hovde er spesialrådgiver HR / organisasjonskonsulent. Cand real fra UiO 1975. 25 års erfaring fra lederstillinger innenfor HR og organisasjonsutvikling. Bransjeerfaring fra: Helsesektoren, IT, -Byggindustri, Media (aviser, nett, radio, TV, IT, trykk, distribusjon). Eget konsulentfirma fra 2005, Management for hire i Edda Media. Oppdrag i Edda Digital, lokalavisene og Edda Medias støtte-funksjoner (Trykk, Distribusjon, IT, Øk.), Hjemmet Mortensen -Forlag, Hjemmet Mortensen Trykk. Oppdrag i div. handelsbedrifter. Noe kursvirksomhet.

Janne Jarnfeldt  er HR-direktør i Arvato Financial Solutions fra 2015. Cand mag fra UiO, Master of Management-fag fra BI, erfaring som journalist og sjefredaktør 1980 – 2001, erfaring fra ledelse og HR siden 2001. Var bidragsyter også til «Slik drar du bra damer» i 2006 og «Redaktørjakten» i 2015.

Arne Jensen er generalsekretær i Norsk Redaktørforening, og var før det assisterende generalsekretær samme sted. Har bakgrunn som journalist fra Dalane Tidende i Egersund og Sandefjords Blad, og har vært nyhetsredaktør i Moss Avis, organisasjonssekretær i Norsk -Presseforbund og redaktør i Østlands-Posten i Larvik.

Einar Wergeland Jenssen er organisasjonspsykolog og administrerende direktør i firmaet AS3 Transition Norge AS. AS3 Transition hjelper bedrifter og medarbeidere med å håndtere og gjennomføre endring.  Wergeland Jenssen har 20 års erfaring som  leder, konsulent og lederutvikler for private og offentlige virksomheter. Han har omfattende praktisk erfaring fra endrings- og omstillingsarbeid i organisasjoner. Han er en hyppig brukt foredragsholder og rådgiver for bedrifter som ønsker å utvikle sin endringskapasitet.

Paal Leveraas har bakgrunn innen journalistikk og redaksjonell ledelse i norsk presse, spesielt fra Computerworld Norge og digi.no. Førstnevnte avis var han ansvarlig redaktør for i perioden 1990 til 1995, og sistnevnte nettsted startet han i 1996. I dag jobber -Leveraas for medlemsorganisasjonen HR Norge. Han utgir for egen regi ukebrevet Tirsdag morgen (www.tirsdagmorgen.no), med fokus på ledelse og innovasjon. 

Mette Malka er direktør i Idèforlaget, som utgir blader med hovedfokus på salgsledelse, kundeservice, salg og markedsføring. Hun har tidligere arbeidet som direktør i Libro Forlag AS og som kontorsjef og konsulent i Mercuri International AS.

Marit Mogstad er psykolog og jobber som coach og mentor i sitt eget selskap. Hun har lang erfaring som konsulent, og som personalsjef i en større it-bedrift.. Hun har jobbet mye med ledertrening og lederutvikling. Spesielt trening av kommunikasjonsferdigheter, coachende ledelse, vanskelige samtaler og stresshåndtering. Mogstad har jobbet mye med å popularisere psykologisk kunnskap, som skribent i ukepressen, som «Jobbpsykologen» i Nitimen i NRK P1 og nå på sin egen blogg: www.maritmogstad.no 

Henrik Munthe er advokat og forhandler i Næringslivets Hoved-organisasjon. Tidligere mange års erfaring som fagsjef for tariff- og arbeidsgiverpolitikk i Mediebedriftenes Landsforening. Mye brukt foreleser i arbeidsrett.

Bernt Olufsen er tidligere sjefredaktør i Verdens Gang. Olufsen begynte som journalist i Adresseavisen i 1975 og jobbet der til han i 1979 begynte i VG, først som politisk journalist, senere som vaktsjef, redaksjonssekretær og redaksjonssjef. I 1989 ble han nyhetsredaktør og fra 1994 sjefredaktør. Han sluttet i VG i 2011 og jobbet deretter som redaktør i Schibsted Media Group til 2016. Olufsen er nå frittstående journalist og driver sin egen blogg «I media».  Forfatteren er dessuten styreleder i Polaris Media og sitter også i styret for den -britiske stiftelsen Ethical Journalism Network.

Truls Rogstad er opplæringskonsulent i Blåkors Rehabil. Tidligere salgs- og personalkonsulent i Proffice AS, drifts- og personalsjef i Riis Vekst Partners AS, operativ daglig leder i Shell Marketing AS, training Operations Manager i Azlan Norge AS og daglig leder/team coach i Peppes Pizza AS.

Vidar Strømme er partner i advokatfirmaet Schjødt og mangeårig advokat for forskjellige medier. Har prosedert en rekke saker om ærekrenkelse og andre rettspørsmål for mediene. I tillegg arbeider han med andre rettsfelt, slik som petroleumsrett, menneskerettigheter og fiskeri. Han har vært leder av advokatforeningens lovutvalg for sivilprosess og «legal expert» hos Europarådet, og har efaring både fra regjeringsadvokaten og som statsadvokat. 

Lisa Wade er leder, rådgiver og forfatter, og driver sitt eget firma, Lisa Wade AS. Hun er forfatter av fire bøker om arbeidslivet. Den siste, Boss eller Buddy. Balansegang for dagens ledere kom ut i 2009. Wade har bakgrunn fra media, McKinsey & Co og som adm leder for Oslo katolske bispedømme. 

Nils E. Øy er pensjonist og friherre, men for tiden (januar 2017) -konstituert generalsekretær i Norsk Presseforbund. Tidligere -generalsekretær i Norsk Redaktørforening fra 1996 til 2013. -Journalist og reportasjesjef i Fredriksstad Blad på 70-tallet, sjef-redaktør i -Samhold og Gudbrandsdølen/LT på 80-tallet. Fagmed-arbeider, -nestleder og leder av Institutt for journalistikk fram til 1996. Høyskole-dosent II ved Høgskulen i Volda.