Craig Silverman (i midten) kommer til Oslo Redaktørforenings årsmøte 5. mars. Espen Aas leder møtet, mens SKUP-leder og Faktisk-journalist Silje Skiphamn, Nettavisens nyhetsredaktør Erik Stephansen og VG-redaktør Gard Steiro er blant deltakerne i møtet.

Craig Silverman til ORs årsmøte

En av verdens ledende eksperter på verifikasjon av fakta og avsløring av falske nyheter, Craig Silverman, kommer til Oslo Redaktørforenings årsmøte 5. mars.

Silverman er media editor i BuzzFeed News og var helt i front i kartleggingen av hvordan desinformasjon ble spredd på sosiale medier under den amerikanske valgkampen. 
Møtet ledes av Espen Aas fra NRK, og SKUP-leder og Faktisk-journalist Silje Sjursen Skiphamn, nyhetsredaktør i Nettavisen, Erik Stephansen og VGs sjefredaktør Gard Steiro er blant deltakerne i en samtale etter Silvermans innledning.

Møtet med Silverman er åpent og krever ingen påmelding. Men middagen etter det faglige innholdet og årsmøtet, er beregnet på ORs medlemmer og krever påmelding. Du melder deg på her. (påmeldingsfrist 1. mars)

Silverman er en av pionerene på faktasjekk-feltet. Den prisbelønte redaktørenvar blant de første som brukte begrepet fake news. Silverman er grunnlegger av ryktesporingprosjektet Emergent.info. Hans forskning ved  Tow Center for Digital Journalism på Columbia University resulterte i rapporten  "Lies, Damn Lies, and Viral Content: How News Websites Spread (and Debunk) Online Rumors, Unverified Claims and Misinformation." Fra 2014 til 2015 laget han bloggen Regret The Error. Han har også gitt ut en bok med samme tittel. Han er i tillegg kjent som redaktør bak Verification handbook.

Oslo Redaktørforenings årsmøte arrangeres på Hotel Bristol. Programmet starter med møtet med Silverman kl 17. Deretter blir det presentasjon av forslaget til handlingsplan for NR 2019-2021, selve årsmøtet og middag. Under middagen vil årets redaktører i Oslo og Akershus bli kåret.

Meld deg på middagen her. (påmeldingsfrist 1. mars)