(Foto: NTB scanpix/TV 2/Medier24/UDI) 

Debatt: Er de mektigste kildene blitt mektigere?

Med utgangspunkt i Kildeutvalgets rapport inviterer Oslo Redaktørforening, Oslo Journalistklubb og Kommunikasjonsforeningen til åpent debattmøte om forholdet mellom mediene og de mest erfarne kildene 15. januar kl 18.

Har de mest erfarne kildene overtatt regien mens journalistene er tildelt rollen som mikrofonstativer? Stemmer det at makten stenger seg inne bak en mur av kommunikasjonsrådgivere eller er det journalistene som har urimelige forventninger? Foregår det en forhandling om kontroll av nyhetsbildet mellom kildene og journalistene?
Og hvorfor er det så vanskelig å få samfunnstoppene til å stille opp til muntlige intervjuer?

Oslo Journalistklubb, Oslo Redaktørforening og Kommunikasjonsforeningen inviterer til åpent debattmøte om forholdet mellom mediene og de mest erfarne kildene i kjølvannet av Kildeutvalgets anbefalinger, som kom i november.

Kildeutvalget mener at de mektigste kildene er blitt mektigere. De ønsker en innstramming i bruk av skriftlig intervju og at kildens rett til sitatsjekk er personlig, og begrenset til korrigering av faktiske feil. Men kan det i ytterste konsekvens resultere i at kilder takker nei til intervju?

Deltakere:

  • Eva Sannum, medlem i Kildeutvalget
  • Mats Rønning, leder Stortingets Presselosje og leder politisk avdeling i Dagbladet
  • Håkon Fenstad, assisterende kommunikasjonsdirektør i UDI
  • Karianne Solbrække, nyhetsredaktør TV 2
  • Sveinung Rotevatn (V) statssekretær i Klima og miljødepartementet

Møteleder er Håvard Kristoffersen Hansen, VG.

Her er arrangementet på facebook