Disse 12 tegningene er plukket ut av juryen blant 90 innsendte bidrag.

Ill::Marvin Halleraker, Siri Dokken, Knut Løvaas, Fredrik Skavlan, Knut Høihjelle, Bendik Kaltenborn, Christian Bloom, Tor Bomann-Larsen og Åge Peterson

En av disse blir Årets avistegning

Blant de 90 innsendte bidragene, har juryen for Årets avistegning plukket ut tolv tegninger fra ni tegnere som er i finalen. En av disse kåres til Årets avistegning 2021. Det skjer på Pressefrihetens dag 3. mai. Juryleder Sarah Sørheim er imponert over kvaliteten på bidragene og nivået til norske avistegnere.

- De er i verdensklasse og tar for seg et enormt spenn av temaer. Men ser vi på hvilke tegninger som kom med i årets knallsterke finaleheat, er det noen saker som utmerker seg: Flest tegninger handler om koronapandemien. Men også det amerikanske valget, stridigheter i norsk politikk og klimakrisen er representert, sier Sørheim som gleder seg til å dele ut prisen til den tegningen som juryen har utropt som vinner av konkurransen.

Totalt har det kommet inn 90 bidrag fra 31 avistegnere over hele landet til Årets avistegning. Tre tegnere har to tegninger hver i finalen. Dermed er det totalt ni avistegnere som fremheves av juryen.
Årets avistegning skal synliggjøre tegningen som et eget journalistisk uttrykk i trykte medium og på nett. Prisen deles ut annet hvert år av Norsk Redaktørforening (NR), Norsk Journalistlag (NJ) og Mediebedriftenes Landsforening (MBL). Tegninger fra perioden 2019 og 2020 har kunnet delta i årets konkurranse.
I år deles prisen for Årets avistegning ut i forbindelse med konferansen Medieleder 2021 og Norsk Redaktørforenings landsmøte mandag 3. mai – på Pressefrihetens dag.

HER KAN FINALETEGNINGENE LASTES NED

Her er de 12 tegningene som juryen har plukket ut til finale-runden

(i tilfeldig rekkefølge) 

 1. Fredrik Skavlan: Familien (Aftenposten)
 2. Tor Bomann-Larsen: Udåden (Morgenbladet)
 3. Knut Høihjelle: Ukens strek 24 04 20(Namdalsavisa)
 4. Knut Løvaas: Arbeiderpartiets siste sjanse (Klassekampen)
 5. Bendik Kaltenborn: What`s the worst that could happen? (Washington Post)
 6. Siri Dokken: Enter Kamala Harris (Dagsavisen) 
 7. Siri Dokken: Erna, trebent krakk (Dagsavisen)
 8. Christian Bloom: Greta Thunberg (VG Helg)
 9. Christian Bloom: World War C (VG Helg)
 10. Åge Peterson: Heteslag og klima-angst (D2)
 11. Marvin Halleraker: Siv Jensen (Aftenposten)
 12. Marvin Halleraker: Pietà (Bergens Tidende)

Juryen har bestått av Sarah Sørheim, (NTB, juryleder, NRs representant), Hege Ulstein (Dagsavisen, NJs representant), Stig Jakobsen (iSteinkjer/iTromsø, MBLs representant) og Bianca Boege (Avistegnernes Hus, avistegnernes representant).

RETTELSE: I den opprinnelige pressemeldingen ble det sendt ut en feil tegning av Marvin Halleraker. Tegning nr 12 er nå byttet ut med rett tegning Pietà, som opprinnelig ble publisert i Bergens Tidende, ikke Aftenposten som tidligere oppgitt. Vi beklager dette! (feilen er rettet opp i dropbox og i kollasjen)