T.v. Israels ambassadør til Norge, Alon Roth. T.h. NRs styreleder Eirik Hoff Lysholm

(Foto: Trond Solberg, VG og Dagsavisen)

Har fått svar fra den israelske ambassadøren

Israels ambassadør til Norge, Alon Roth har besvart brevet fra NRs-styreleder Eirik Hoff Lysholm. 

I etterkant av bombingen av bygningen som huset flere sentrale medieinstitusjoner på Gazastripen, rettet NR en formell henvendelse til den israelske ambassadøren til Norge.  Nå har NR fått svar. 

I svaret fra Israels ambassadør forklares bombingen med at Hamas kontorer og militære installasjoner i bygningen som Israel bombet 15. mai. "Israel is taking all necessary Precautions to avoid civilian casualties. The blame for these casualties should be put on Hamas´ side for cynically using civilian infrastructure for its operations and rocket launching sites, while deliberately targeting Israeli civilians in cities and villages, hence Hamas´ double war crime" skriver Alon Roth i brevet.

- Vi tar brevet til etterretning. Det var viktig for oss å si fra, men vi hadde nok ikke forventet større innrømmelser enn dette. Fortsatt har ikke israelske myndigheter dokumentert påstandene om at Hamas hadde tilhold i samme bygning eller at dette utgjorde en trussel. Dermed fastholder vi vår bekymring rundt det som for oss fortsatt framstår som et uakseptabelt angrep på den frie presses mulighet til å rapportere fra en konfliktsone, kommenterer NRs styreleder Eirik Hoff Lysholm.