Her er de du møter på scenen på NRs høstmøte 5.-6. november 2018.

Her er høstmøteprogrammet

Hvordan takle politiets twitterpoesi og hvordan øke tilliten blant publikum? Er det greit å slå sammen redaktørfunksjoner? Få med deg disse debattene og få lynkurs i graveledelse, tech og datavisualisering på høstmøtet. Her er komplett program.

Se hvem som er påmeldt her (pr 2. nov)

Det er fortsatt mulig å melde seg på. Det gjør du her

HØSTMØTET 2018 - PROGRAM

Møteledere: Hildegunn Soldal (NRK) og Mads Yngve Storvik (NTB)

Mandag 5.11

09.30 REGISTRERING

10.00 ÅPNING – Åpningstale ved avtroppende styreleder Harald Stanghelle

10.30 DEBATT: SVEKKES REDAKTØRROLLEN? Flere mediehus tester ut nye ledermodeller. Schibsteds lokalaviser og Egmont har fått “overredaktører” med ansvar for flere titler og mediehus. Amedia har også testet ut sammenslåing av redaktørfunksjon. Er det helt naturlig å modernisere ledermodellene, eller står vi i fare for å effektivisere bort redaktørrollen?

Deltakere:

 • Eivind Ljøstad, sjefredaktør Fædrelandsvennen
 • Hanna Relling Berg, sjefredaktør i Sunnmørsposten
 • Kjersti Mo, ansvarlig redaktør/direktør kvinne/livsstil i Egmont Publishing
 • Are Stokstad, konsernsjef i Amedia

11.30 PAUSE

12.00 BUILDING AN AUDIENCE THAT TRUSTS YOU. Å fortjene tillit må bli en mye større del av det journalistiske arbeidet framover. Det handler ikke bare om å lage god journalistikk. Vi må forklare folk hva journalistikk er og fortelle dem hvorfor vi er verd tiden, tilliten og støtten deres. Dette står helt sentralt i det amerikanske Trusting News-prosjektet der Lynn Walsh er prosjektleder. Hun kommer til høstmøtet for å gi oss konkrete råd om hvordan vi skal skape og øke tilliten blant mediebrukerne.

Deltakere:

 • Lynn Walsh, Project Manager, Trusting News.org
 • Erik Knudsen, postdoktor ved The Digital Social Science Core Facility , Universitetet i Bergen
 • Ingeborg Volan, redaktør for leserutvikling i Dagens Næringsliv

13.00 LUNSJ

14.00 DEBATT: TWITTER-POLITI MED REDAKTØRAMBISJONER. Da politiet flyttet til twitter og sluttet å ta telefonen, fikk redaksjoner over hele landet et problem. Vi tar debatten og leter etter løsninger som politi, presse og publikum kan leve med.

Deltakere:

 • Hans Sverre Sjøvold, politimester i Oslo
 • Per-Kristian Bratteng, ansvarlig redaktør Åndalsnes Avis/leder i Møre og Romsdal Redaktørforening
 • Heidi Pleym, regionredaktør NRK sør og leder i VeTeBu Redaktørforening
 • Anne Margrete Alværn, seksjonsleder Politidirektoratet
 • Jørgen Dahl Kristensen, redaksjonssjef Budstikka
 • Runar Skarnes, leder for operasjonssentralene i Oslo politidistrikt

15.00 PAUSE

15.30 TO FERSKE TOPPLEDERE OG EN FERSK PRISVINNER. Alexandra Beverfjord har et halvår bak seg som sjefredaktør i Dagbladet. Mari Skurdal overtok som ansvarlig redaktør i Klassekampen i august. De kommer begge til høstmøtet for å fortelle om sine planer framover. Vi møter også ansvarlig redaktør i Adresseavisen, Kirsti Husby som nettopp ble kåret til årets kvinnelige medieleder.

16.15 NY MENTORORDNING I MEDIEBRANSJEN. Veslemøy Østrem, leder i Medienettverket

16.20. LANSERING AV KURSPAKKE – FOREBYGGING AV SEKSUELL TRAKASSERING

 • Randi Øgrey, adm. direktør i Mediebedriftenes Landsforening
 • Reidun Kjelling Nybø, ass. generalsekretær i Norsk Redaktørforening

16.30 SYSE SYNSER. Filosof, forfatter, forsker og tidligere PFU-medlem Henrik Syse deler sine tanker om redaktørrollen og medievirkeligheten høsten 2018.

19.30 FESTMIDDAG OG PRISUTDELING. Kulturminister Trine Skei Grande deler ut Kulturdepartementets menneskerettighetspris for journalister 2018.

Tirsdag 6.11

TRE NYTTIGE LYNKURS

09.00 ALT DU LURER PÅ OM TEKNOLOGI, MEN IKKE TØR Å SPØRRE OM (jeg spør for en venn...) Ingeborg Volan, redaktør for leserutvikling i Dagens Næringsliv og Dan Kåre Engebretsen, redaksjonssjef for digital utvikling i NRK Nyheter, tar for seg en haug med spørsmål som mange av oss kvier oss for å stille. Det er selvsagt også lov å stille spørsmål underveis. 

09.45 MINIKURS I KARTLEGGING AV LOKALE DATA. Hanne Løvik, fagmedarbeider ved Institutt for Journalistikk, lærer deg hvordan redaksjonen din med enkle grep kan forbedre kompetansen på datajournalistikk og visualisering.

10.30 LYNKURS I GRAVELEDELSE. Gry Egenes, featureredaktør Dagens Næringsliv, gir deg sine beste råd for hvordan du du leder og kvalitetssikrer graveprosjekter gjennom eksempler fra flere av sakene hun har ledet.

11.00 PAUSE

11.30 SLIK GJØR VI DET

 • Disse sakene funker best – Ole Bjørner Loe Welde, leder for redaksjonell innsikt og utvikling i Polaris Media
 • Slik lager vi stemmestyrte nyheter – Andreas Heen Carlsen, redaktør i Sol.no
 • Slik deler vi kompetanse – Astrid Dalehaug Norheim, nyhetsredaktør i Dagen
 • Slik jobber vi med anonyme kilder – Tone Tveøy Strøm-Gundersen, nyhetsredaktør i Aftenposten
 • Slik hever vi kvaliteten på debatten med «Hele Norge snakker» – Anna B Jenssen, sjefredaktør i Morgenbladet
 • Slik jobbet vi med Tolga-saken – Anders Soot Knutsen, leder for dagsordenavdelingen i VG 

13.00 LUNSJ OG HJEMREISE 

Meld deg på her.

Praktisk info

Priser:

 • Deltakeravgift for medlemmer: 3500 kr
 • Deltakeravgift for ikke-medlemmer: 4000 kr
 • Festmiddag mandag kveld: 750 kr (ekskl vin) og 1250 (inkl vin)
 • Middag søndag kveld (sammen med NRs styre og regionforeningslederne) 300 kr (ekskl drikke). På middagen søndag vil det også bli anledning til å si noen ord til NRs avtroppende styreleder, Harald Stanghelle.

Hotell bestiller du selv enten via denne lenken eller ved å sende en mail til reservations@moxyoslox.com - Hotellrom: 750 kr for enkeltrom og 850 kr for dobbeltrom.

En av NRs viktigste oppgaver er å skape de beste møteplassene for redaktører. Denne gangen skjer det i lekne omgivelser som legger opp til alt annet enn en kjedelig konferanse.

X Meeting Point er et flunkende nytt konferanse- og eventsenter midt mellom Oslo og Gardermoen. Tidligere redaktør og NR-medlem Ellen Arnstad blir vår vertinne på X Meeting Point og Moxy som hotellet tilknyttet senteret heter. Senteret ligger kun 15 minutters kjøring fra Oslo, og flybussen stopper rett utenfor. Velg flybussrute FB1(med endestasjon Majorstuen) fra Oslo Lufthavn. Her er veibeskrivelse hvis du velger å kjøre selv. 

NB! Vi setter opp buss fra Oslo sentrum til X Meeting Point kl 09.15 mandag morgen.

Meld fra her seinest torsdag 1. november hvis du ønsker å bestille transport (egenandel ca 100 kr pr person som faktureres i etterkant).