Her er programmet for Medieleder

Nå er det kort tid til vi møtes i Bergen. På Medieleder 4. mai blir pressefrihet og krigen i Ukraina selvfølgelig et sentralt tema. I tillegg får du møte den påtroppende kringkastingssjefen Vibeke Fürst Haugen og DNs nye ansvarlige redaktør Janne Johannessen. Se programmet og hvem som er påmeldt her.

(Påmeldingsfrist: Fredag 29. april kl 12.00) Nå er påmeldingen stengt. Dersom du har spørsmål - ta kontakt med NR-sekretariatet 

Se hvem som er påmeldt her (pr 2. mai)

PROGRAM MEDIELEDER 4. MAI 2022

Sted: Ballroom, Hotel Norge

Møteledere: Kim Riseth, ansvarlig redaktør i Namdalsavisa og Ahmed Fawad Ashraf, debattredaktør i Avisa Oslo 

Kl 09.30 Velkommen og kåring av Årets avistegning 

Kl 09.35 Slik bygger du en bærekraftig prestasjonskultur– Bjørn Mannsverk, Bodø/Glimts mentaltrener, sikkerhetsekspert og tidligere jagerflyger.

10.15 Pause

10.35 Krigen om sannheten. Betydningen av tilstedeværelse, dokumentasjon og faktasjekk. Lenge før han invaderte Ukraina, erklærte Vladimir Putin krig mot pressefriheten. Vi møter noen av krigens frontlinjekjempere og sikkerhetsnettet på hjemmebane. Blant deltakerne i denne sesjonen er Ivan Kolpakov, sjefredaktør i den russiske og engelskspråklige nettavisen Meduza. Kolpakov var en av fire russiske journalister som nylig intervjuet Ukrainas president Velodmyr Zelensky. Intervjuet ble forbudt å publisere i Russland. På Medieleder vil Kolpakov fortelle om hvordan det er å produsere fri og uavhengig journalistikk fra eksil i Riga. I tillegg deltar Amund Trellevik, leder for Barents Press, Sofie Gran Aspunvik, redaksjonsleder i NRKs utenriksredaksjon og Gard Steiro, ansvarlig redaktør i VG.

Slik samarbeider vi om verifisering. Vi får demonstrert verifisering av levende bilder og informasjon om samarbeidsprosjektet som en rekke mediebedrifter deltar i. Ved Faktisk-redaktør Kristoffer Egeberg og redaktør for samarbeid og mediemangfold i NRK, Hege Iren Frantzen og verifiserer i Faktisk (TV 2), Rano Tahseen.

12.00 Lunsj

13.00 Fremtidsverksted: Dette må du som medieleder vite akkurat nå

 • AI, Meta, Avatar - Hva er greia? Schibsteds futurist, Anders Grimstad og VGs produktdirektør Ola Stenberg gir deg innsikt og utsikt.
 • Hacking, kildeavsløring og løsepenger - Hvordan sikrer du deg? Sikkerhetsekspert Runa Sandvik gir oss råd om hvordan vi sikrer kildene og oss selv mot overvåking. Konserndirektør Marte Ingul i Amedia deler erfaringer og gode råd om kriseledelse etter hackingen i desember.
 • NRKbeta presenterer SXSW 2022: Siste nytt om teknologi, medier og samfunn fra verdens største møteplass for smarte folk og klovner - South by Southwest - Anders Hofseth, strategisk rådgiver

14.45 Pause

15.00 Slik gjør vi det. 

 • Slik finner vi de rette folka - Alexandra Beverfjord, ansvarlig redaktør i Dagbladet
 • Slik bruker vi lyd til å nå nye kilder - Silje Dagsvik, prosjektleder i Fædrelandsvennen
 • Slik jaktet vi på kjærligheten hele døgnet – journalist Marte Hotvedt og markedskoordinator Marianne Berg Johnsen i Nordlys

15.45 De neste. Janne Johannessen og Vibeke Fürst Haugen har akkurat tatt over to av de viktigste merkevarene i mediebransjen – Dagens Næringsliv og NRK. Hvordan kommer de til å løse oppdraget sitt?

16.15 Pause

16.30 MBLs årsmøte

Tirsdag 3. mai er Pressefrihetens dag. Dette markeres på kom-sammen-arrangementet i regi av Norsk Redaktørforening på Hotel Norge kl 19.30. Her blir det både faglig inn hold, underholdning og servering av mat og drikke.

Etter Medieleder-konferansen 4. mai åpner Nordiske Mediedager i Grieghallen. Det skjer kl 18.00. Her deles det ut flere priser – blant annet Den store journalistprisen. Seinere samme kveld er det tid for den store prisfesten i regi av MBL. 

 

Dette skjer i Bergen:

 • 3. mai kl 19.30 - Kom-sammen-arrangement på Hotel Norge. Norsk Redaktørforening er vertskap for samlingen med mat og drikke, mingling og faglige innslag på Pressefrihetens dag. Deltakelse koster 900 kr.
 • 4. mai kl 09.30 - Medieleder 2022 på Hotel Norge. Deltakeravgift: kr 2500 eks mva.
 • 4. mai kl 18.00 - Åpning av Nordiske Mediedager i Grieghallen. Alle som er påmeldt Medieleder kan delta her.
 • 4. mai kl 20.30 - Medieprisene deles ut på Ole Bull Scene (dørene åpner kl 19.30) Her er det fullt, men det er mulig å sette seg på venteliste her.
 • 5. - 6. mai - Nordiske Mediedager i Grieghallen. Du som deltar på Medieleder 2022 og er medlem i NR eller en ansatt i en MBL-bedrift får spesialpris på Nordiske Mediedager (kr 5900 eks mva).
  NB! Det er kun dersom du melder deg på mediedagene via vårt påmeldingsskjema at du får denne spesialprisen. Siste frist for påmelding her er 29. april kl 12.00.

Vi gleder oss til å se deg i Bergen!

Har du spørsmål - kontakt en av oss i NR-sekretariatet

Reidun Kjelling Nybø, generalsekretær rkn@nored.no - tlf 91 10 55 11

Arne Jensen, seniorrådgiver, arne.jensen@nored.no - tlf 90 77 87 47