" Årets redaktør er en ung og uredd medietoppleder som aldri hviler i sin kamp for journalistikken og avisene" het det i juryens begrunnelse da Eirik Hoff Lysholm ble kåret til Årets redaktør i 2015. Foto: Gard Michalsen, Medier24

Hvem bør bli årets redaktør i Oslo/Akershus?

I fjor var det Eirik Hoff Lysholm som ble kåret til Årets redaktør. Hvem fortjener prisen i år? Oslo Redaktørforenings jury ber om innspill seinest 5. februar. 

Kåringen omfatter medier og redaktører i Oslo og Akershus. 
Det kan nomineres til  følgende klasser:

Årets redaktør
Prisen går til den redaktør som har utmerket seg ved en imponerende, helhetlig utøvelse av redaktørgjerningen. Juryen skal ta hensyn til de etiske, publisistiske og kommersielle utfordringer som vedkommende har stått overfor og dessuten vurdere evnen til redaksjonell nyskapning redaktøren har bidratt til.
Årets meningsbærer
Prisen går til en redaktør som har ivaretatt den klassiske redaktørrollen som meningsbærer og garantist for meningsmangfold og ytringsfrihet.

Årets nyskaper

Prisen går til en redaktør som har stått i spissen for en lovende nyetablering eller konseptuell nyskaping på mediemarkedet (uke- og fagpresse, avis, radio/TV, internett, mobil)

Årets hederspris
Dette er de lange linjers pris. Den går til et medlem som gjennom sitt livsverk har representert det ypperste av hva en redaktør kan være.
 
JURYEN BESTÅR AV:
Knut Olav Åmås, leder, direktør  i Fritt Ord
Helje Solberg,  redaktør i VGTV og styremedlem i Oslo Redaktørforening
Eirik Hoff Lysholm, ansvarlig redaktør i Dagsavisen
Baard Zakariassen, Journalist i TV 2 og  leder av Oslo Journalistklubb
Ellen Arnstad, konsernredaktør i Aller Media

Send begrunnede forslag til Oslo Redaktørforenings sekretariat, v/Monica Andersen: ma@nored.no

 
FRISTEN FOR Å FORESLÅ KANDIDAT(ER) ER 5.  februar
Utdelingen av prisene skjer på Oslo Redaktørforenings årsmøte, 10. mars 2016, på Bristol

I 2015 ble Eirik Hoff Lysholm, sjefredaktør i Dagavisen kåret til Årets redaktør, mens Gunnar Stavrum, sjefredaktør i Nettavisen ble årets meningsbærer, Svein Erik Hole, redaktør i tu.no (Teknisk Ukeblad) ble årets nyskaper. Hedersprisen gikk til programleder, spaltist og mangeårig redaktør Astrid Gunnestad. Les mer her.