Foto: Istock

NR kompetanse - her er høstmenyen

Fem kurs - i alt fra sosiale medier og tidsstyring til opphavsrett og hvordan takle klager. Og så et etisk kræsjkurs som passer for alle operative redaksjonelle ledere. Det er kursene NR tilbyr i høst.

Torsdag 19. sept – Opphavsrett

Hva kan du sitere? Hva kan du hente fra facebook og instagram? Hvilke videoer kan du embedde? Redaksjonsledere møter en rekke praktiske spørsmål som angår opphavsrett, både som innkjøper og selger av opphavsrettslig beskyttet materiale, men også i forhold til egne ansatte dukker det opp slike spørsmål - både i forhold til åndsverkloven og tariffavtalene. Dette kurset gir deg en grunnleggende innføring i opphavsrett for redaksjonelle ledere. Kursledere er NRs generalsekretær Arne Jensen og advokat Jon Wessel-Aas, en av Norges mest erfarne medierettsadvokater og partne i advokatfirmaet Lund & Co

 

Torsdag 26. sept – Slik takler du klager

Lær hvordan du best møter PFU-klager, søksmål, trusler og kritikk. Egen bolk som gir deg oppskriften på minnelig ordning. Målgruppe: ansvarlige redaktører og andre som behandler PFU-klager. Kursledere: generalsekretær Arne Jensen, ass. generalsekretær Reidun Kjelling Nybø og tidligere sjefredaktør i VG, Bernt Olufsen.

 

Tirsdag 15. okt  - Etisk kræsjkurs

Trenger du trening i etiske problemstillinger som dukker opp i redaksjonen? Vårt kræsjkurs er en eneste lang treningsøkt i virkelige og tenkte dilemmaer. Her får du juridiske og etiske huskeregler for operative redaksjonelle ledere. Det blir massevis av praktiske øvelser og ”presseetikk på direkten”, i tillegg til en gjennomgang av de viktigste reglene og ”fellene”. Dette kurset passer særlig for frontsjefer, vaktsjefer, nyhetsredaktører og andre operative redaksjonelle ledere.

Kursledere: generalsekretær Arne Jensen, ass. generalsekretær Reidun Kjelling Nybø og VG-vaktsjef Ken André Ottesen.

Tirsdag 22. okt  - Redaktør på sosiale medier

Sosiale medier gir store muligheter og utfordringer. På dette kurset får du gode råd og verktøy til å unngå fellene og utnytte fordelene. tar for oss de viktigste utfordringene knyttet til redaktører og journalisters bruk av sosiale medier – etikk, opphavsrett, kildekritikk. Du får også nyttige tips om hvordan du selv – og medarbeiderne dine - kan utnytte sosiale medier best mulig – og hvordan dere bør opptre der.

Kursledere: Ingeborg Volan, redaktør for leserutvikling i Dagens Næringsliv, Ingrid Nergården Jortveit, rådgiver i Pressens Faglige Utvalg/Norsk Presseforbund og Arne Jensen, generalsekretær i Norsk Redaktørforening.

Mandag 28. oktober – Ta bedre vare på tiden din

Ta knekken på tidstyvene og bli en mer effektiv utgave av deg selv!
Målgruppe: alle som trenger mer struktur i jobbhverdagen.

Kursleder: Frode Reksten, daglig leder for Condeco. Les mer her 

FELLES PÅMELINGSSKJEMA FINNER DU HER.

 Alle kursene holdes i de nye lokalene til Oslo Media House i Posthallen i Oslo og varer fra kl 12-18. Kursmodulene koster kr 1500 per del. 

NB! Påmeldingen er bindende.