Deler av styret i Nordnorsk Redaktørforening sammen med statsminister Erna Solberg. F.v. Leder Steinulf Henriksen (Folkebladet), Vibeke Madsen (Avisa Nordland), Nina Einem (NRK Troms), Erna Solberg, Anders Horne (Fremover), Jan Eirik Hanssen (Avisa Nordland) og Marit Skog, avtroppende leder i Nordnorsk Medieforening.

Nordnorske redaktører møtte Erna

Steinulf Henriksen ble gjenvalgt som leder i Nord-Norsk Redaktørforening på årsmøtet tirsdag. 30 nordnorske redaktører deltok på studieturen til Oslo denne uka. De fikk med seg mediemangfold, medietall, møte med Erna Solberg og kringkastingssjefen - og kurs med NR.

Her er det nye styret til Nord-Norsk Redaktørforening:

  • Leder: Steinulf Henriksen, Folkebladet
  • Kasserer: Vibeke Madsen, Avisa Nordland
  • Sekretær: Rolf Edmund Lund, Altaposten (ny)
  • Styremedlem: Nina Einem, NRK Troms
  • Styremedlem: Anders Horne, Fremover
  • Varamedlemmer: Jan-Eirik Hanssen, Avisa Nordland og Bjørnar Larsen, Lofotposten

Studieturen til Oslo var et arrangement i samarbeid med Nordnorsk Medieforening. Totalt deltok nærmere 40 redaktører og direktører på turen. Mandag hadde de en samtale med statsminister Erna Solberg om nordområdepolitikk og mediepolitikk. Arne O. Holm fra High North News benyttet også anledningen for intervju med statsministeren.Tirsdag 7. mars deltok redaktørene på presentasjonene til årets medietall og overleveringen av mediemangfoldsutvalgets utredning. De fikk også med seg et møte mellom konsernsjef Are Stokstad i Amedia og konserndirektør Per Håkon Fasting i Schibsted Media Group om valg av partnerskap og annonseteknologi. NRs generalsekretær Arne Jensen holdt kurs i "Hvordan unngår du å bli felt i PFU og dømt i retten" og "Slik inngår du minnelige ordninger". Assisterende generalsekretær Reidun Kjelling Nybø presenterte NRs forslag til handlingsplan for 2017-2019. Deretter var det årsmøte i regionforeningen og årsmøtemiddag.

Studieturen ble avsluttet på Marienlyst onsdag med møte med kringkastingssjef Thor Gjermund Eriksen, direktør for distriksdivisjonen Grethe Gynnild-Johnsen og nyhetsdirektør Alexandra Beverfjord.