Oppfordrer redaktører til å bidra på baksnakk

I forbindelse med teaterstykket Komplottet som skal ut på turne med Riksteatret over nyttår, oppfordrer Norsk Redaktørforening og Norsk Journalistlag sine medlemmer til å bidra på baksnakk etter forestillingen. Opplegget er en del av "Hvor har du det fra? - kampanjen for journalistikken".

Kåre Conradi spiller hovedrollen i forestillingen som handler om talkshowkjendisen som strekker seg mer enn langt for å lage en god historie. Komplottet stiller etiske spørsmål som handler om dine og mine medievalg.

Stykket har Oslo-premiere 21. januar og turnepremiere i Melhus 27. januar. Forestillingen skal vises på 40 spillesteder fra Trøndelag og sørover i perioden januar-mars 2015. Se alle spillestedene her. Etter forestillingen inviterer Riksteatret til baksnakk, dvs en samtale etter forestillingen. Dette skjer i samarbeid med Norsk Journalistlag og Norsk Redaktørforening som oppfordrer sine medlemmer på de aktuelle stedene til å stille opp og lede baksnakken. 

 –Jeg kunne ikke si annet enn «ja takk» da Ellen Horn tilbød meg hovedrollen som talkshowkjendisen i denne britiske teatersuksessen, sier skuespiller Kåre Conradi, som skal ut på sin første store turné med Riksteatret. Med seg eller mot seg i dette komplottet har han Ulrikke Døvigen og Tov Sletta, mens Kim Sørensen har regien.