Oslo Redaktørforening inviterer til førpremiere på "The Post"

Bli med på kino mandag 5. februar kl 17. Oslo Redaktørforening spanderer billetten - i samarbeid med Oslo Journalistklubb og Medier24. Oscarnominerte "The Post" vises i storsalen på Vika kino. Alle billettene er utdelt, men det går an å sette seg på venteliste.

Medier24, Oslo Redaktørforening og Oslo Journalistklubb inviterer til gratis førpremiere på Steven Spielbergs allerede Oscar-nominerte storfilm «The Post».

Den har norgespremiere først 16. februar - men allerede mandag 5. februar kan du se den!

  • Filmen vises på en eksklusiv førpremiere i storsalen på Vika kino mandag 5. februar kl. 17.00.
  • Oslo Redaktørforening har 70 billetter til fordeling. Alle billettene er nå delt ut, men det er mulig å sette seg på venteliste. Vi gir beskjed dersom vi får avmeldinger slik at de på venteliste kan få tildelt billetter. Bruk denne lenken.
  • Alle som får billetter vil få epost fra NR-sekretariatet med praktisk info på forhånd. Filmen begynner kl 17 presis, så det er viktig at alle som får billetter er på plass på Vika kino i god tid.

Filmen forteller historien om hvordan Washington Post, ledet av redaktør Ben Bradlee (Tom Hanks) og eier Kay Graham (Meryl Streep) jobbet med avsløringen av de såkalte «Pentagon Papers» i 1971 - skupet som dannet grunnlaget for Watergate-skandalen noen år senere.

Her er det duket for knallhard gravende journalistikk og tung sigarrøyk - «ren journalistporno», ifølge de som har sett den.

Bernt Olufsen er blant dem, og skriver om filmen:

- Jeg har sett den og tror norske journalister og redaktører har fått en ny kultfilm å glede seg over. Filmen om «The Post» slutter der storfilmen «Alle presidentens menn» begynner. Begge filmene handler om The Washington Posts viktige og avslørende journalistikk, og vil bli stående som minnesmerker over de frie mediers rolle i demokratiet.

BAKSNAKK - umiddelbart etter filmen vil dette lille panelet oppsummere det vi har sett i en liten samtale fra scena:

  • Synnøve Åsebø, VG-journalist og dobbelt SKUP-prisvinner
  • Fred Gjestad, redaktør i lokalavisa Raumnes
  • Bernt Olufsen, blogger og tidligere VG-redaktør
  • Gard Michalsen, redaktør i Medier24