Foto: Alf Simensen/NTB og Solveig Husøy/NR

Oslo-redaktører møtte elever

Journalistikk og muligheter for unge journalistspirer, var tema da Oslo Redaktørforening og Fyrstikkalleen VGS arrangerte et felles forsøksprosjekt onsdag 23. november. Målet er å informere og inspirere elever til å vurdere journalistyrket.

Danby Choi (Subjekt) innledet, og Natalie Remøe Hansen (VG) fortalte om arbeidet bak Tindersvindleren og Nerid-saken. Etter dette var det direkte møter mellom redaktører og elever. 

- Vi har fått tilbakemeldinger fra både lærere, elever og redaktører som var svært fornøyde med denne typen møteplass. Det tar vi med oss når vi jobber videre med dette temaet, sier ass. generalsekretær i NR, Solveig Husøy.

Hele veien har det vært meningen at opplegget skal kunne gjenbrukes med lokal vri andre steder i landet, og Husøy oppfordrer redaktører og regionforeninger som ønsker å lage egne opplegg om å ta direkte kontakt. 

- Vi vet at rekruttering er en stor utfordring for mange redaksjoner. I redaktørundersøkelsen som vi gjennomførte tidligere i høst, svarte over 60 prosent at de har store problemer med rekruttering, sier Husøy. 

Hun gleder seg over de mange positive tilbakemeldingene fra elevene på Fyrstikkalleen 21 onsdag. 

- Mange unge har ikke journalistikk på radaren som en mulig karrierevei. Derfor er det viktig at journalister og redaktører viser fram hvor viktig, gøy og givende det kan være å jobbe med journalistikk. Det er også helt avgjørende både for mediene og for samfunnet at vi klarer å rekruttere dyktige folk med ulik bakgrunn til journalistikken, sier Husøy.

Danby Choi er imponert over engasjementet til ungdommene og skrev blant annet dette på facebook etter arrangementet onsdag:

"Er det én ting jeg stadig hører blant mine kollegaer, så er det at journalistikk er verdens beste yrke. Vi får snakke med verdens mest interessante mennesker om verdens mest interessante ting. Vi lærer oss verktøyene for å lære oss mer, og bruker dem resten av livet. Å stille gode spørsmål, for eksempel. Som journalist snakker man med de fremste ekspertene i ulike felt for å lære seg selv og andre nye ting hele livet. Journalister blir samfunnsengasjerte, oppdaterte, kloke mennesker. Vi brenner for yrket, og bare et fåtall av oss kunne tenke seg å drive med noe annet. Derfor burde du bli journalist!"