I panelet var Kristin Skogen Lund, konsernsjef Schibsted, Gard Steiro, ansvarlig redaktør i VG, Kristina Fritsvold Nilsen, regiondirektør Amedia,  Magne Lerø, ansvarlig redaktør i Dagens Perspektiv og  Arne Jensen, generalsekretær i Norsk Redaktørforening. Møteleder var Linn Wiik (TV 2).

Foto: Reidun Kjelling Nybø

Se opptak fra debatt om eiermakt og journalistikk

Schibsteds konsertsjef Kristin Skogen Lund beklaget uttalelsene om VGs dekning av Tangen-saken da Oslo Redaktørforening arrangerte debatt om eiermakt og journalistikk 14. oktober. Se opptak her.

Reaksjonene var sterke da Kristin Skogen Lund uttalte seg kritisk om VGs dekning av ansettelsen av Nicolai Tangen som ny sjef for Oljefondet. Det var bakgrunnen for debatten som Oslo Redaktørforening arrangerte onsdag 14. oktober. Spørsmål som ble stilt var blant annet: Kan denne typen uttalelser skade tilliten til journalistikken, eller er uttalelsene til Schibsteds konsernsjef nettopp et bevis på at VG ikke lar seg påvirke av eierne? 

I debatten understreket Gard Steiro at VG ikke har latt seg påvirke av uttalelsene. Steiro er opptatt av at medieledere, eiere og redaktører må være varsomme rundt særlig to ting: - Nemlig hvordan deres uttalelser kan tolkes i redaksjonen - og at uttalelsene kan skape en usikkerhet blant publikum om hvordan redaksjonene styres.

Men det var ikke bare den konkrete saken knyttet til VG og Schibsteds konsernsjef som ble diskutert. Også generelle problemstillinger rundt redaktørrollen og forholdet til eierne ble berørt.

Debatten ble ledet av Linn Wiik (TV 2), og med i panalet var også Arne Jensen (NR), Kristina Fritsvold Nilsen (Amedia) og Magne Lerø (Dagens Perspektiv.
Se opptak fra debatten her.
Les sak i Medier24 her.