F.v. debattleder Ellen Wesche Guttormsen, Shazia Majid, Gunnar Stavrum, Ingeborg Senneset og Hans Rustad.

Foto: Reidun Kjelling Nybø

Se opptak fra debatt om nettdebatten her

Gunnar Stavrum, Shazia Majid, Hans Rustad og Ingeborg Senneset deltok i debatt om kommentarfelt og nettdebatt 29. januar. Arrangører var Oslo Journalistklubb og Oslo Redaktørforening. Her kan du se hele debatten i opptak.

Over 80 personer hadde møtt opp på Kulturhuset for å få med seg debatten om nettdebatten tirsdag kveld. Her er opptak fra debatten.

Ellen Wesche Guttormsen (NRK) var debattleder. Disse deltok:

  • Shazia Majid, kommentator VG
  • Gunnar Stavrum, ansvarlig redaktør Nettavisen
  • Hans Rustad, redaktør Document
  • Ingeborg Senneset, journalist Aftenposten og styremedlem i Norsk PEN

Bakgrunnen for valg av tema var at Nettavisen startet året med å stenge kommentarfeltene. Spørsmål som ble stilt underveis var: Tar redaktørene til vettet når de stenger for nettdebatt, eller svikter de sitt ansvar for en bredest mulig debatt? Er en saklig offentlig samtale en utopi, eller er det mulig å diskutere uten å hate?

På slutten av debatten ble det åpner fr spørsmål fra salen. Det var innlegg fra blant annet Ingeborg Volan, Lars Gule og Bente Kalsnes. 

"Gunnar Stavrum meiner norske medier driv sjølvsensur når dei lèt ver å publisere saker på Facebook som følgje av debattklimaet", skriver Medier24 i sin sak fra debatten. De publiserte også en sak om at VG gjør flere endringer i kommentarfeltet.

Vi bør friskt debattere følsomme saker. Men vi kan gjøre det på en vanlig måte, skrev NRs generalsekretær Arne Jensen i en kronikk i Aftenposten tirsdag.