Trenger du hjelp med skattelistene? Bestill Taxy!

Skattelistene for 2019 blir tilgjengelige 8. desember 2020 kl. 07:00 både for publikum på skatteetaten.no og for redaksjoner som har forhåndsbestilt fullstendige lister. 
I år som tidligere tilbyr våre medlemmer tilgang til programvaren Taxy, som er et spesialprogram for behandling av skattedataene.

Taxy gjør det lettere å importere og behandle skattedataene  i mer egnede programmer. De redaksjonene som bestiller tilgang til Taxy får tilsendt påloggingsinformasjon, brukernavn og passord fra NR-sekretariatet.

Når du logger deg inn, får du all nødvendig informasjon om installering og bruk av programvaren.

Vi råder redaksjonene til å prøve ut programvaren på de testdataene som man får tilsendt ved bestilling fra Skatteetaten. 

NB! Vi anbefaler at alle installerer den oppdaterte programvaren i 2020-versjonen av Taxy. Den er blant annet oppdatert på postnumre, slik at lokasjon, som er sentralt i alle søk, skal bli riktig. Det koster kroner 750,- for de redaksjonene som vil ha tilgang. Dette dekker NRs omkostninger til oppdatering og vedlikehold av programvaren, samt til support når dataene slippes.

Hvert mediehus/redaksjon må bestille egen tilgang til Taxy. Det er altså ikke anledning til å bestille på ”konsernnivå”.

Tilgang til Taxy kan bestilles hos Monica Andersen i NR-sekretariatet –  monica.andersen@nored.no  - tlf 22405050

Har du spørsmål om bestilling av skattelistene, ta kontakt med pressesjef Merete Bergeland Jebsen i Skatteetaten (tlf  932 56 552 /pressetlf  945 01 000)