Trenger du hjelp med skattelistene? Bestill Taxy nå!

I år som tidligere vil NR tilby redaksjonene tilgang til programvaren Taxy, som er et spesialprogram for behandling av skattedataene, og som gjør det lettere å importere og behandle dem i mer egnede programmer. Nå kan du bestille Taxy.

Skattelistene for 2020 blir tilgjengelige 8. desember 2021 kl. 07:00 både for publikum på skatteetaten.no og for redaksjoner som har forhåndsbestilt fullstendige lister.  Informasjonen gjelder også datasett og veiledning til de som skal håndtere listene teknisk i den enkelte redaksjon. 

I år som tidligere vil NR tilby redaksjonene tilgang til programvaren Taxy, som er et spesialprogram for behandling av skattedataene, og som gjør det lettere å importere og behandle dem i mer egnede programmer. 

Taxy er nå klargjort og tilgjengelig. De redaksjonene som bestiller tilgang til Taxy får tilsendt påloggingsinformasjon, brukernavn og passord fra NR-sekretariatet. Når du logger deg inn, får du all nødvendig informasjon om installering og bruk av programvaren. Vi råder redaksjonen til å prøve ut programvaren på de testdataene som har fått tilgang til ved bestilling fra Skatteetaten. NB! Vi anbefaler at alle installerer den oppdaterte programvaren i 2021-versjonen av Taxy. Det koster kroner 750,- for de redaksjonene som vil ha tilgang. Dette dekker NRs omkostninger til oppdatering og vedlikehold av programvaren, samt til support når dataene slippes. Hvert mediehus/redaksjon må bestille egen tilgang til Taxy. Det er altså ikke anledning til å bestille på ”konsernnivå”.

Tilgang til Taxy kan bestilles hos Monica i NR-sekretariatet –  monica.andersen@nored.no  

Har du spørsmål om bestilling av eller tilgang til skattelistene, ta kontakt med pressesjef Merete Bergeland Jebsen i Skatteetaten (tlf  932 56 552 /pressetlf  945 01 000)