Vårens viktigste møteplass for redaktører

Vi forbereder en konferanse som tar de viktigste spørsmålene i bransjen på pulsen, som gir deg konkrete tips og som er enda mer workshopbasert enn før. Håper vi møtes i Bergen 6. mai!

Medieleder og korona

Mange mediekonferanser er allerede avlyst eller utsatt på grunn av koronaviruset (Covid-19), og det er stor usikkerhet rundt hvordan viruset vil påvirke Norge de neste ukene. Det betyr at planene våre for Medieleder 2020 i Bergen kan endre seg, men pr nå fortsetter vi planleggingen fram mot 6. mai.

Vår hovedprioritet er at alle som deltar i sal og på scene har en trygg konferanse. Derfor følger vi situasjonen tett og gjør løpende vurderinger i samarbeid med Mediebedriftenes Landsforening, og i tråd med råd og anvisninger fra helsemyndighetene. Vi har også tett kontakt med Nordiske Mediedager som arrangeres rett etter Medieleder.

Dersom du har spørsmål, ikke nøl med å kontakte oss i NR-sekretariatet

-----

Etikk, politikk, strategi og teknologi er blant temaene på Medieleder 2020 i Bergen 6. mai. I tillegg får du anledning til å mingle og drodle med mange dyktige kolleger. Meld deg på vårens viktigste møteplass for medieledere! NRs vårmøte arrangeres som en del av konferansen.

Som medlem i NR får du spesialpris på Nordiske Mediedager som starter rett etter vår konferanse.

MELD DEG PÅ MEDIELEDER 2020 HER

Det er sjuende gang Mediebedriftene og Norsk Redaktørforening lager årets største samling for medieledere og sjette gang vi gjør det i Bergen. Medieleder 2020 er en kombinasjon av redaktørforeningens vårmøte og MBLs årskonferanse.

 Årets møteledere er Irene Halvorsen, sjefredaktør i Nationen og Eirik Winsnes, utviklingsredaktør i Aftenposten. Som i fjor arrangeres konferansen på Hotel Norge by Scandic.

Fra programmet:

 • Strategi: Alle hadde store planer for journalistikken fram mot 2020. Hvordan gikk det – og hvordan lage gode strategier i endringenes tid?
 • Parallellspor: Det blir egne spor på lokaljournalistikk, etikk og økonomi. Det etiske sporet vil handle om identifisering som er et av de temaene som redaktører oftest kontakter NR om.
 •  Mediepolitikk: Vi planlegger en aktuell mediepolitisk debatt.
 • Slik gjør vi det: De beste historiene og de mest krevende sakene. Som alltid har vi mange praktiske eksempler fra mediehusene. Du møter blant annet noen av de nominerte i innovasjonsklassen til Årets mediepriser.

Vi jobber med detaljprogrammet de neste ukene. Tips oss gjerne om programposter – ikke minst eksempler til Slik gjør vi det-sesjonene.

Dette skjer i Bergen:

 • 5. mai kl 20.00 - Kom-sammen-arrangement i regi av NR på Hotel Norge
 • 6. mai kl 09.30-17.00 – Medieleder 2020
 • 6. mai kl 18.00 Åpning av Nordiske Mediedager
 • 6. mai kl 20.30 Utdeling av Årets mediepriser
 • 7. - 8. mai Nordiske Mediedager

Pris for hele det faglige på Medieleder 6. mai: kun kr 2200
Øvrige priser:

 • NRs kom-sammen-arrangement tirsdag 5. mai på Hotel Norge kl 20 kr 800
 • Overnatting Hotel Norge - enkeltrom kr 1990 dobbeltrom kr 2190
 • Nordiske Mediedager – spesialpris via NR/MBL – 4800 kr (eks. mva.) Vanlig pris er kr 6500 (eks. mva.)
 • Lunsj Nordiske Mediedager kr 265 (eks. mva.) pr dag.

Billetter til Den Store Prisfesten legges ut i mars. Da er også de nominerte klare. Send en e-post til info@mediebedriftene.no om du ønsker en påminnelse når billettsalget starter. (NB! Merk emnefeltet med «Den Store Prisfesten».)

MELD DEG PÅ HER

Spesialpris på Nordiske Mediedager

Deltakere på Medieleder 2019 har adgang til åpningen av Nordiske Mediedager kl 18.00 onsdag 6. mai. Ønsker du å delta på resten av mediedagene torsdag 7. og fredag 8. mai, får du spesialpris som medlem i NR (kr 4800 eks mva. Ordinær pris kr 6500 eks. mva.)
NB! Det er kun dersom du melder deg på mediedagene via vårt påmeldingsskjema at du får denne spesialprisen. 

Smakebiter fra programmet til Nordiske Mediedager

RealClearPolitics: Fire nye år med Trump? Kan en demokratisk kandidat utfordre president Donald J. Trump? Hva er egentlig sannsynligheten for at Trump blir gjenvalgt? Hos RealClearPolitics finner du svar. Nettstedet har blitt mange journalisters førstevalg for politiske meningsmålinger. 

Redaktør og Washington-sjef Carl Cannon tar en pause fra valgkampen i USA for å komme til Nordiske Mediedager. Han skal snakke om meningsmålinger, interessante demografiske trender, hva du bør følge med på i valgkampinnspurten – og ikke minst: hvilke temaer som avgjør presidentvalget. 

22. juli – fortellingen om terroraksjonen som berørte oss alle. 22. juli 2011 opplevde Norge angrepet som for alltid har etterlatt et sår i nasjonen. Når en slik hendelse skal dramatiseres, er det essensielt at den behandles med troverdighet og respekt. 22. juli har blitt gjenstand for ulike dramatiseringer, ofte med gjerningsmannen i sentrum.

Dramaserien 22. juli tar for seg konsekvensene av terroren for noen av menneskene som stod rundt, de yrkesprofesjonelle som ble berørt – journalister, traumeteamet på Ullevål, politiet og lærere. Serien er blitt svært godt mottatt og omtales som solid, autentisk og imponerende. 

Prosessen med å lage 22. juli har vart i fem år, og er bygget på dybdeintervjuer og en stor mengde research.
Serieskaper Sara Johnsen og regissør Pål Sletaune kommer til Mediedagene for å gi oss et innsyn i denne krevende prosessen. Hvordan gikk de frem? Hvilke valg gjorde de underveis? Hvordan er det å jobbe med såpass tungt materiale over så lang tid

Her oppdateres programmet til Nordiske Mediedager utover våren.