Valdressaken følges av 11 redaksjoner

Totalt 11 redaksjoner har fått tildelt tilsammen 21 plasser inne i selve rettssalen når hovedforhandlingen i den såkalte Valdressaken starter mandag 24. april i lokalene i Gjøvik tingrett.

Det er Valdres tingrett som behandler saken, men av praktiske årsaker er forhandlingene fysisk flyttet til rettslokalene på Gjøvik. Moren til den 13 år gamle jenta som nyttårsaften 2015 ble funnet død på en hytte i Valdres er tiltalt for grov omsorgssvikt.

Etter at Domstolsadministrasjonen fikk inn påmeldinger fra pressen, har man nå fordelt plasser i rettssalen med utgangspunkt i dette. Det blir 1-3 plasser i rettssalen til hver mediebedrift.  Plassene blir merket. Det blir overføring av lyd/bilde til en tilstøtende sal. Digitale utdrag som presenteres på storskjerm i rettssalen blir derimot ikke tilgjengelig i den tilstøtende salen. Medier som ønsker en live spot i foajeen vil, i følge Domstoladministrasjonen, få anledning til det, men Domstoladministrasjonen ber om at man da tar kontakt på forhånd.

Den samlede tidsrammen for saken er for øvrig redusert fra seks til fire uker. Aktor har utarbeidet en foreløpig tidsplan, som du finner her.

Disse mediene har søkt om og fått plass i selve rettssalen:

Aftenposten: 2

NTB: 2

TV2: 2

TV2.no: 1

Oppland Arbeiderblad: 2

Asker og Bærums budstikke: 3

NRK: 3

Avisa Valdres: 1

P4: 1

Dagbladet: 2

VG: 2