Frode Gjerald, redaktør i Sandnesposten skal fortelle om snuoperasjonen i avisa på sommermøtet til Rogaland og Agder Redaktørforening.

Foto: privat

Sommermøte i Rogaland og Agder Redaktørforening

Sommerkonferansen i Stavanger kommende helg er dessverre avlyst, men Rogaland og Agder Redaktørforening gjennomfører sitt sommermøte med god påmelding

Sommermøtet avholdes fredag 25. august på Victoria Hotel i Stavanger. Møtet skjer i samarbeid med utgiverforeningen i Rogaland og Agder.

Her er programmet:

12.00: Lunsj.

13.00: Sunnhordland ble kåret til årets lokalavis i LLA. Redaktør Magne Kydland kommer på besøk for å fortelle om suksessoppskriften. Sunnhordland har også klart å digitalisere sine lesere, og har nå konvertert 80 prosent av abonnementsmassen digitalt.

13.40: Digitale verktøy gjør at vi stadig får mer kunnskap om leserne våre. Hva betyr det for prioriteringen av journalistikken i det daglige. Nyhetsredaktør i Stavanger Aftenblad, Carl G. Gundersen, gir oss et innblikk i hvordan redaksjonen i Aftenbladet jobber.

14.15: Snuoperasjonen i Sandnesposten. Opplagsvinner Sandnesposten får stadig nye abonnenter, og vokser mye også i 2017. Etter mange tøffe økonomiske år går avisa omsider i pluss økonomisk. Redaktør Frode Gjerald forteller om snuoperasjonen.

14.45: Pause.

15.00: Sunnmørsposten har fått mye ros for sin satsing på datajournalistikk og digital historiefortelling. Vaktsjef Eirik Meling besøker oss for å fortelle hvordan en relativt liten redaksjon har fått det til.

15.40: Kysten Rundt. Aktuelt fra styret.

16.30: Møte i utgiverforeningen og årsmøte i Rogaland og Agder Redaktørforening