Ta sats og skaff deg ny kunnskap med NR Kompetanse.

Foto: NTB scanpix

Utvid horisonten din med NR Kompetanse

Skaff deg oversikt med ny kompetanse - velg ett av NRs ulike kortkurs. Vi tilbyr alt fra opphavsrett til digitalt kildevern, fra ledelse til arbeidsrett, fra kurs for digitalredaktører til kræsjkurs for desken. Her kan du melde deg på!

Sagt om NR kompetanse:

« NR kompetanse kom som bestilt. Etter mange år som redaktør var det supert å få frisket opp gammel kunnskap, repetert gjeldene lover og regler, og ikke minst få lære mye nytt. Foredragsholderne var gode, og bonusen var kloke og hyggelige kurskolleger. Man kan lære mye av hverandre også.».

Eva Ler Nilsen, ansvarlig redaktør HK-nytt (deltok på de fleste kursene i 2015)

"Dette var de seks mest nyttige kurstimene jeg har hatt på svært lenge. Ofte lurer man på hva man egentlig sitter igjen med etter et kurs. Her ble det en innertier i forhold til konkrete behov i mitt daglige vaktsjefvirke."

Brynjar Fredheim, nyhetsleder Aftenposten (deltok på kræsjkurs for desken i november 2014)

"Alle som jobber digitalt burde ta dette kurset. Jeg hadde en kort gjennomgang for egen digital redaksjon i etterkant. Det skapte stort engasjement."

Trude Susegg, redaksjonssjef klikk.no (deltok på kurs for digitalredaktører i september 2015)

Her er årets kursmeny:

Modul 1: Redaktøransvaret og de rettslige og etiske rammer

Onsdag 16. mars kl 12.00-18.00

Om Redaktørplakaten, redaktørloven (lov om redaksjonell fridom) og det medierettslige ansvarssystem, redaktørkonflikter, gjennomgang av de viktigste lovbestemmelser som regulerer journalistikk og redaksjonelle produkter, og Vær Varsom-plakaten og andre etiske føringer, illustrert med eksempler, samt håndtering av søksmål og PFU-klager. Kursledere er spesialrådgiver i NR, Nils E Øy og konstituert generalsekretær Reidun Kjelling Nybø.

 

Modul 2: Digitalt kildevern

Tirsdag 11. oktober kl 12.00 - 18.00

Blåser du kildene uten å vite det?Hvordan sikrer du at redaksjonens kilder kan være trygge? Hvordan utvikler du bedre sikkerhetsrutiner for din redaksjon? Og hva gjør du når myndighetene jakter på dine kilder? På dette kurset får du praktiske råd og tips og blir mer bevisst på å gi redaksjonens kilder et reelt vern. Du får kunnskap om hva som er de største truslene mot kildevernet og hvordan du sikrer kildene en trygg dialog. 

Modul 3: Arbeidsrett for redaktører

Onsdag 13. april kl 12.00-18.00

Kurset tar opp relevante og praktiske problemstillinger for arbeidsledere i redaksjonen, i temaer som angår ansettelse, samarbeid og opphør av arbeidsforhold. Vi går gjennom de viktigste reglene i lover og avtaler, og det blir god anledning til å stille spørsmål. Kursledere er Henrik Munthe, advokat i NHOs forhandlingsavdeling (tidligere mange år i Mediebedriftenes Landsforening) og Iselin Bauer Seeberg, senioradvokat i Advokatfirmaet Haavind og tidligere fagsjef i Mediebedriftenes Landsforening.

Modul 4: Slik håndterer du dine medarbeidere

Onsdag 20. april kl 12.00-18.00

Håndtering av ”vanskelige” medarbeidere, gjennomføring av ”vanskelige samtaler”. Vi prøver oss gjennom praktiske øvelser, og bruker deltakernes egne erfaringer og problemstillinger. Kursleder Turid Odette Aasen går praktisk til verks. Hun har vært brukt flere ganger tidligere, og med meget gode tilbakemeldinger fra deltakerne.

Turid Odette Aasen har mange års konsulenterfaring med leder- og organisasjonsutvikling fra AFF  og Mercuri International, hun er opptatt av kommunikasjon og operativ ledelse, har jobbet med endringsprosesser og ledergrupper, og som diskusjonspartner for implementering av strategier.  Turid har i dag eget konsulentselskap og arbeider blant annet som freelancer og rådgiver for AS3 Transition og som nettverkskonsulent for AFF. Hun er utdannet Cand Mag i samfunnsvitenskap fra UIB, med tilleggsutdanning fra UiO og Masterprogram fra BI.

Modul 5: Slik leder du deg selv – og andre

Torsdag 21. april kl 12.00-18.00

Utnytt din egen tid, organiser hverdagen din, få mest mulig ut av møtene, evaluer produktet og medarbeiderne med mening. Kursleder Frode Reksten har fått svært gode tilbakemeldinger fra deltakerne på denne kursmodulen.

Modul 6: Kurs for digitalredaktører

Tirsdag 13. september kl 12.00-18.00

Hvilke særlige rettslige og etiske problemstillinger bør du være oppmerksom på i den digitale verden. Hva kan vi klippe og lime, lenke til og inline? Hvilket ansvar har vi for kommentarfelter, og hvilke krav stilles til moderering? Kursledere er  advokat Jon Wessel-Aas, som jobber mye med medierett og ytringsfrihet og NRs generalsekretær Arne Jensen.

Modul 7: Kræsjkurs for desken

Tirsdag 18. oktober kl 12.00-18.00

Juridiske og etiske huskeregler for desk og operative redaksjonelle ledere. Massevis av praktiske øvelser og ”presseetikk på direkten”, i tillegg til en gjennomgang av de viktigste reglene og ”fellene”. (Passer særlig for redigerere og andre deskmedarbeidere.) Kursledere er generalsekretær Arne Jensen og assisterende generalsekretær Reidun Kjelling Nybø.

Modul 8: Opphavsrett for redaktører

Onsdag 16. november  kl 12.00-18.00

Redaksjonsledere møter en rekke praktiske spørsmål som angår opphavsrett, både som innkjøper og selger av opphavsrettslig beskyttet materiale, men også i forhold til egne ansatte dukker det opp slike spørsmål - både i forhold til åndsverkloven og tariffavtalene. Dette kurset gir deg en innføring i de viktigste reglene. Kursledere er NRs generalsekretær Arne Jensen og Camilla Vislie, partner advokatfirmaet Thommessen

Modul 9: Slik skaffer du redaksjonen innsyn 

Tirsdag 15. november kl 12.00-18.00

Om kildekunnskap, kildebruk, offentlighet og innsyn, samt hovedreglene for kildevernet. Vi gir deg tipsene om hva du bør vite som redaktør om hvilke rettigheter lovverket gir, tips om feller du bør unngå, hvordan du klager og hvordan man bruke innsynsretten aktivt, men samtidig rasjonelt. Kursleder er NRs generalsekretær Arne Jensen. 

De ulike kursdelene vil i stor grad basere seg på deltakernes egne erfaringer og eksempler. Vi satser i utgangspunktet på 10-20 deltakere per kurs, slik at det blir anledning til interaksjon og aktiv deltakelse fra alle.

Kursbolkene koster i utgangspunktet kr 1500,- per del. Utgifter til reise og opphold dekkes av den enkelte. Melder du deg på alle ni kursdelene, får du hele pakken for kr 11.000.

Her kan du melde deg på! 

NB - Påmeldingen er bindende.