Foto: Istock

Behov for litt oppgradering?

Her er åtte redaktørkurs som utvider horisonten din i 2019

NR Kompetanse er en samling korte, praktiske kurs i blant annet ledelse og juridiske og etiske utfordringer i redaktørhverdagen.  Alle kursene holdes i Oslo og varer fra kl 12-18.  Kursmodulene koster kr 1500 per del. 

MELD DEG PÅ HER.

Torsdag 7. mars – Arbeidsrett

Lær deg reglene for ansettelser, midlertidige ansettelser, lokale forhandlinger og hvordan du håndterer medarbeidere som ikke presterer. Lær mer om hvordan du som arbeidsgiver forebygger og håndterer seksuell trakassering. Kurset tar opp relevante og praktiske problemstillinger for arbeidsledere i redaksjonen. Vi går gjennom de viktigste reglene i lover og avtaler, og det blir god anledning til å stille spørsmål. 

Målgruppe: redaktører med personalansvar

Kursledere: advokat Iselin Bauer Seeberg, Byggenæringens Landsforening og advokatfullmektig Ida Bentestuen, Mediebedriftene

 

Tirsdag 19. mars – Ny i redaktørrollen

Er du fersk som redaktør, eller har fått ny jobb eller funksjon? Da vil du ha utbytte av dette kurset. Det skal handle om redaktøransvaret og publisistiske spørsmål, men også om redaktøren som leder i redaksjonen.

Målgruppe: Ferske redaktører og de som nylig har endret funksjon.

Kursledere: generalsekretær Arne Jensen og ass. generalsekretær Reidun Kjelling Nybø. I tillegg gir leder i Norsk Journalistlag, Hege Iren Frantzen gir sine beste tips for en god dialog med de tillitsvalgte og Gard Steiro, sjefredaktør i VG, deler sine beste råd om ledelse. 

  

Tirsdag 9. april– Den vanskelige samtalen

Det er fristende å utsette de vanskelige samtalene. På dette kurset får du tips og verktøy til å takle konflikter og håndtere «vanskelige» medarbeidere. Vi prøver oss gjennom praktiske øvelser, og bruker deltakernes egne erfaringer og problemstillinger. Det blir også en egen bolk om hvordan man takler samtaler knyttet til seksuell trakassering. Kursleder Turid Odette Aasen har mange års erfaring med leder- og organisasjonsutvikling fra AFF og Mercuri International, hun er opptatt av kommunikasjon og operativ ledelse og har jobbet med endringsprosesser og ledergrupper. 

Onsdag 10. april - Lynkurs for fagpresseredaktører - i samarbeid med Fagpressen arrangerer vi kurset "Bli en tryggere redaktør" for fagpresseredaktører. Les mer og meld deg på her.

Torsdag 19. sept – Opphavsrett

Hva kan du sitere? Hva kan du hente fra facebook og instagram? Hvilke videoer kan du embedde? Redaksjonsledere møter en rekke praktiske spørsmål som angår opphavsrett, både som innkjøper og selger av opphavsrettslig beskyttet materiale, men også i forhold til egne ansatte dukker det opp slike spørsmål - både i forhold til åndsverkloven og tariffavtalene. Dette kurset gir deg en grunnleggende innføring i opphavsrett for redaksjonelle ledere. Kursledere er NRs generalsekretær Arne Jensen og advokat Jon Wessel-Aas, en av Norges mest erfarne medierettsadvokater og partne i advokatfirmaet Lund & Co

 

Torsdag 26. sept – Slik takler du klager

Lær hvordan du best møter PFU-klager, søksmål, trusler og kritikk. Egen bolk som gir deg oppskriften på minnelig ordning. Målgruppe: ansvarlige redaktører og andre som behandler PFU-klager. Kursledere: generalsekretær Arne Jensen, ass. generalsekretær Reidun Kjelling Nybø og tidligere sjefredaktør i VG, Bernt Olufsen.

 

Tirsdag 15. okt  - Etisk kræsjkurs

Trenger du trening i etiske problemstillinger som dukker opp i redaksjonen? Vårt kræsjkurs er en eneste lang treningsøkt i virkelige og tenkte dilemmaer. Her får du juridiske og etiske huskeregler for operative redaksjonelle ledere. Det blir massevis av praktiske øvelser og ”presseetikk på direkten”, i tillegg til en gjennomgang av de viktigste reglene og ”fellene”. Dette kurset passer særlig for frontsjefer, vaktsjefer, nyhetsredaktører og andre operative redaksjonelle ledere.

Kursledere: generalsekretær Arne Jensen, ass. generalsekretær Reidun Kjelling Nybø og VG-vaktsjef Ken André Ottesen.

Tirsdag 22. okt  - Redaktør på sosiale medier

Sosiale medier gir store muligheter og utfordringer. På dette kurset får du gode råd og verktøy til å unngå fellene og utnytte fordelene. tar for oss de viktigste utfordringene knyttet til redaktører og journalisters bruk av sosiale medier – etikk, opphavsrett, kildekritikk. Du får også nyttige tips om hvordan du selv – og medarbeiderne dine - kan utnytte sosiale medier best mulig – og hvordan dere bør opptre der.

Kursledere: Ingeborg Volan, redaktør for leserutvikling i Dagens Næringsliv, Ingrid Nergården Jortveit, rådgiver i Pressens Faglige Utvalg/Norsk Presseforbund og Arne Jensen, generalsekretær i Norsk Redaktørforening.

Mandag 28. oktober – Ta bedre vare på tiden din

Ta knekken på tidstyvene og bli en mer effektiv utgave av deg selv!
Målgruppe: alle som trenger mer struktur i jobbhverdagen.

Kursleder: Frode Reksten, daglig leder for Condeco. Les mer her 

FELLES PÅMELINGSSKJEMA FINNER DU HER.

 Alle kursene holdes i Oslo og varer fra kl 12-18. Kursmodulene koster kr 1500 per del. 

NB! Påmeldingen er bindende.