Nyheter

Flere 4.14-klager gir fellelse

Antallet klager på Vær Varsom-plakatens 4.14 om samtidig imøtegåelse er så langt betydelig lavere i 2022 enn foregående år. Antallet fellelser er derimot hårfint høyere.

Siri Dokken har laget Årets Avistegning 2021

Siri Dokken, fast tegner for Dagsavisen, er tildelt prisen Årets Avistegning. Dokkens humoristiske tegning av Støre og Solberg fikk med enkle grep frem poenger kommentatorer ikke så lett fanger og understreket at det langt fra ville bli noen fest å overta statsministertaburettet. På vegne av Siri Dolven mottok ansvarlig redaktør Eirik Hoff Lysholm i Dagsavisen prisen på Medieleder 2022 i Bergen i dag.

Dette er finalistene i Årets avistegning 2022

Blant 118 innsendte bidrag, har juryen for Årets avistegning plukket ut tegninger fra syv avistegnere som er i finaleheatet. En av disse kåres til Årets avistegning 2022 under Medieleder 4. mai i Bergen.

Her er programmet for Medieleder

Nå er det kort tid til vi møtes i Bergen. På Medieleder 4. mai blir pressefrihet og krigen i Ukraina selvfølgelig et sentralt tema. I tillegg får du møte den påtroppende kringkastingssjefen Vibeke Fürst Haugen og DNs nye ansvarlige redaktør Janne Johannessen. Se programmet og hvem som er påmeldt her.

Diskuterte utfordringer med kulturkomiteen

Hvordan teknologigigantene påvirker norske redaktørstyrte medier var temaet da Familie- og kulturkomitéen møtte pmedieorganisasjonene og representanter fra norske mediehus og redaksjoner tirsdag 29. mars.