Nyheter

Full seier til Varden

Avisen Varden i Skien har fått medhold hos Fylkesmannen i at de lukkede gruppeledermøtene i Porsgrunn kommune er lovstridige. Nå endrer både Porsgrunn og Skien praksis.

Bli med på den nasjonale redaksjonelle årsrapporten for 2017

I tider der redaktørstyrte medier blir utfordret, er det viktigere enn noen gang å synliggjøre betydningen av fri og uavhengig journalistikk.For sjuende gang inviterer NR derfor medlemmene til å bidra til en nasjonal redaksjonell årsrapport. 

Arbeidsrett for redaktører 13. mars

Lær deg reglene for ansettelser, midlertidige ansettelser, lokale forhandlinger og nedbemanning, og lær mer om hvordan du som arbeidsgiver forebygger og håndterer seksuell trakassering. Meld deg på kurs i arbeidsrett for redaktører 13. mars.

Høring om åndsverkloven

Norsk Redaktørforening deltok på høring om forslaget til ny åndsverklov på Stortinget mandag 5. februar. Sentralt for NR sto forslagene som direkte berører nyhets- og reportasjeretten og muligheten for å trekke veksler på åndsverk i journalistisk virksomhet. 

Uenige om kommentarfelt

Presseorganisasjonene er ikke enige om hva som skal til for å utløse redaktøransvar i kommentarfeltene. Norsk Journalistlag og Fagpressen står for ett syn, Norsk Redaktørforening, Mediebedriftenes Landsforening og Landslaget for lokalaviser for et annet.

Oslo Redaktørforening inviterer til førpremiere på "The Post"

Bli med på kino mandag 5. februar kl 17. Oslo Redaktørforening spanderer billetten - i samarbeid med Oslo Journalistklubb og Medier24. Oscarnominerte "The Post" vises i storsalen på Vika kino. Alle billettene er utdelt, men det går an å sette seg på venteliste.

Vårens viktigste møteplass for medieledere

2. mai arrangeres Medieleder 2018 og NRs vårmøte i Bergen. Meld deg på her og skaff deg viktig påfyll og  relevant kunnskap. Via NR får du spesialpris på Nordiske Mediedager som starter rett etter vår konferanse. Melder du deg på tidlig er du også sikret plass på Den store prisfesten.

Ny NR-veileder: Slik forebygger du seksuell trakassering

#Metoo har vært en vekker for mange - også i mediebransjen.  Norsk Redaktørforenings nye veileder gir råd til redaksjonelle ledere som vil jobbe systematisk med forebygging, varsling og håndtering av seksuell trakassering. Den gir også en oversikt over lovverket på området.