Nyheter

Møtte kulturkomiteen

I forbindelse med Stortingets behandling av den nye medieansvarsloven, møtte medieorganisasjonene og NTB-sjefen deler av kulturkomiteen denne uken.

Avviste navneanke

Eidsivating lagmannsrett har avvist anken fra en voldtektsdømt gynekolog som ville at dommen mot ham bare kan gjengis i anonymisert form. - Viktig kjennelse, sier NRs generalsekretær.

Årets redaktører 2020 – her er de nominerte

Oslo Redaktørforening kårer hvert år årets redaktør, årets meningsbærer og årets nyskaper i Oslo og Akershus. Prisene deles ut på Oslo Redaktørforenings årsmøtemiddag på Hotel Bristol 10. mars. Her er de nominerte og juryens begrunnelser.

NR støtter klage fra HRS

Norsk Redaktørforening har sendt et brev til Riksadvokaten, hvor de gir full støtte til en klage fra Human Rights Service og Rita Karlsen, etter at de har fått forelegg på henholdsvis 20.000 kroner og 8.000 kroner for publisering av et bilde fra inngangspartiet til Oslo City i oktober 2017.

Eide-saken ved veis ende

Nevrokirurg Per Kristian Eide får ikke fremmet saken mot TV 2 for Høyesterett. Det har Høyesteretts ankeutvalg bestemt. Eide, som i utgangspunktet tok ut stevning mot flere norske medier, har dermed ikke fått ut en eneste krone.

Document får publisere navn

Oslo byfogdembete har avvist en begjæring om midlertidig forføyning fra en gynekolog som er dømt for en rekke seksuelle overgrep mot egne pasienter. Gynekologen mente han hadde krav på anonymisering. Det var ikke byfogdembetet enige i.

NR-styret avslo søknaden fra Lurås

Styret i Norsk Redaktørforening (NR) har i dag behandlet søknaden om medlemskap fra Helge Lurås. Etter en grundig vurdering har et enstemmig styre vedtatt å avslå søknaden.

Møte om åpenhet om selvmord

Norsk Presseforbund, VG, NRK, Facebook, Dagbladet og Norsk Redaktørforening var alle invitert da helseminister Bent Høie inviterte enkeltpersoner og organisasjoner til rundebordsmøte om åpenhet om selvmord tirsdag.
Invitert var også Ingebjørg Blindheim og Karoline Thorbjørnsen som var vært del av det skjulte instagram-nettverket som NRK har omtalt i en rekke saker.