Amedias konsernsjef, Anders Opdahl møtte Torry Pedersen og Eva Stenbro til debatt i Pressens hus om eierstyring og redaktørrollen onsdag. Møteleder Nina Kristiansen t.h.)

Foto: Reidun Kjelling Nybø

Diskuterte forholdet mellom eiere og redaktører

I debattmøtet som Trøndelag Redaktørforening og Oslo Redaktørforening arrangerte onsdag 16. juni, tok Amedias konsernsjef Anders Opdahl selvkritikk for måten Nidaros-styreleder Arne Reginiussen blandet seg inn i daværende redaktør Vanja Holsts redaksjonelle prioriteringer. Dagen etter trakk Reginiussen seg som styreleder i Nidaros. Se opptak fra debatten her.

Hvor langt kan eierne gå i å bestemme retningen på den redaksjonelle satsingen i det enkelte mediehus? Det var utgangspunktet for debatten onsdag 16. juni.

Møtet åpnet med at møteleder Nina Kristiansen, redaktør i forskning.no, intervjuet Vanja Holst. Deretter ble det debatt med følgende deltakere: Anders Opdahl, konsernsjef Amedia, Torry Pedersen, tidligere VG-redaktør med erfaring som styreleder samme sted og tidligere styreleder i Polaris Media, Jan Inge Fardal, redaktør i Nynorsk Pressekontor og tidligere redaktør i Sogn Avis og Eva Stenbro, konserntillitsvalgt i Amedia. 

På slutten av debatten deltok også NRs generalsekretær Arne Jensen. 

Se opptak fra debatten her.

Torsdag ble det kjent at styreleder Arne Reginiussen går av som styreleder i Nidaros. Dagen før publiserte Klassekampen epostkorrespondanse mellom Reginiussen og Holst som dokumenterte at styrelederen hadde grepet inn i ansvarlig redaktørs ansvarsområde. Flere Amedia-redaktører gikk ut og understreket at de styrer innholdet i sine aviser. At de ikke ville mene noe om konflikten i Nidaros fikk mediekritiker Trygve Aas Olsen til å reagere sterkt.