Medieleder-konferansen samler bransjen til deling, diskusjon og inspirasjon den 10. mai. Møteledere er Jane Throndsen og Rima Iraki. (Foto: NRK/AP/IPI/M24/TV2/NTB/Schibsted/VG)

Gjør deg klar for Medieleder 2023!

10. mai møtes vi til fag og fest i Bergen. I år handler det om pressefrihet, kunstig intelligens, redaktørrollen og mediepolitikk. Meld deg på Medieleder-konferansen her. Samtidig har du mulighet til å melde deg på Nordiske Mediedager 10.-12. mai til spesialpris. 

MELD DEG PÅ HER!

Aimee Reinhart fra Associated Press kommer til Bergen for å snakke om hvordan lokal journalistikk kan styrkes ved bruk av kunstig intelligens og ny teknologi. Hun får følge av Schibsteds data- og teknologidirektør Sven Størmer Thaulow i en sesjon som peker framover i et medielandskap som kan endres svært raskt.

Bør redaktører være mer synlige i offentligheten? Alexandra Beverfjord (Dagbladet), Vibeke Fürst Haugen (NRK), Ove Mellingen (Telemarksavisa) og Veslemøy Østrem (Altinget) tar plass i panelet som skal diskutere dette.

Pressefriheten ute i verden er tema når Khadija Patel innleder konferansen. Utviklingen går feil vei i mange land som tidligere har hatt frie og uavhengige medier. Hvordan møter vi disse utfordringene? Patel leder pressefrihetsorganisasjonen International Press Institute og har bakgrunn fra blant annet BBC World Service, Sky News og Al Jazeera. Etter dette får vi et innblikk i hvordan det er for norske journalister å rapportere fra autoritære regimer.

Hvem er de vi ikke når, og hvordan kan vi jobbe for å nå dem? Vi tar for oss grupper som ikke bruker redaktørstyrte medier, og de som bevisst unngår nyheter.

Det blir også mediepolitisk debatt fra scenen på Medieleder. Anette Trettebergstuen (Ap) og politikere fra Sp, SV, Høyre og Venstre stiller i panelet som ledes av Derek Bjølgerud fra TV 2. Hvordan vil de møte utfordringene mediene har med tek-gigantene? Det er blant temaene vi får vite mer om i denne sesjonen.

Konferansen ledes av Rima Iraki, programleder i NRK og Jane Throndsen, redaktør for VG + digitale historier.
Som vanlig er Medieleder et samarbeid mellom Mediebedriftenes Landsforening (MBL) og Norsk Redaktørforening (NR). Med i programmet er derfor også landsmøtet til NR og årsmøtet til MBL.

Medieleder 2023 arrangeres onsdag 10. mai fra kl 09.30 til kl 17.15 på Hotel Norge. Kvelden før, kl 20.00 tirsdag 9. mai, blir det kom-sammen-arrangement på Hotel Norge i regi av Norsk Redaktørforening. Rett etter konferansen 10. mai blir det åpning av Nordiske Mediedager i Grieghallen. Seinere samme kveld er det tid utdeling av Medieprisene i regi av MBL. 

Dette skjer i Bergen:

  • 9. mai kl 20.00 - Kom-sammen-arrangement på Hotel Norge. Norsk Redaktørforening er vertskap for samlingen med mat og drikke, mingling og faglige innslag. Deltakelse koster 850 kr.
  • 10. mai kl 09.30 - Medieleder 2023 på Hotel Norge. Deltakeravgift: kr 2500 eks mva.
  • 10. mai kl 18.00 - Åpning av Nordiske Mediedager i Grieghallen. Alle som er påmeldt Medieleder kan delta her.
  • 10. mai kl 19.30 - Medieprisene deles ut på Ole Bull Scene. Kryss av på påmeldingsskjemaet slik at du er sikret informasjon om når billettsalget til prisfesten starter.
  • 10.-12. mai - Nordiske Mediedager i Grieghallen. Du som deltar på Medieleder 2023 og er medlem i NR eller en ansatt i en MBL-bedrift får spesialpris på Nordiske Mediedager (kr 5900 eks mva).

MELD DEG PÅ HER!

Via påmeldingsskjemaet kan du også bestille overnatting på Hotel Norge. Overnatting betales direkte på hotellet.

NB! Det er kun dersom du melder deg på mediedagene via vårt påmeldingsskjema og er deltaker på Medielederkonferansen at du får denne spesialprisen. 

Vi gleder oss til å se deg i Bergen i mai!

Har du spørsmål - kontakt en av oss i NR-sekretariatet:

Solveig Husøy, ass. generalsekretær - solveig@nored.no - 91150884

Reidun Kjelling Nybø - generalsekretær - rkn@nored.no - 91105511