Illustrasjon: Øivind Hovland

Høstmøtet 2019 - her er programmet

Kildedebatt, ny teknologi, selvmordsdekning, kulturendringer, ledelse og journalistiske blindsoner er noen av temaene på NRs høstmøte i Tromsø 7.-8. november. Det er fortsatt mulig å melde seg på. Her er programmet:

MELD DEG PÅ HØSTMØTET HER

Se hvem som er påmeldt på  NRs høstmøte 2019 - her

PROGRAM FOR HØSTMØTET 2019 

Sted: Clarion Hotel The Edge, Tromsø

Møteledere: Nina Einem, NRK Troms og Derek Andre Bjølgerud, TV 2

TORSDAG 7. NOVEMBER

10.30 Registrering

11.00 Velkommen

Åpningstale ved styreleder i Norsk Redaktørforening, Hanna Relling Berg

11.15 Hvor åpne kan vi være om selvmord? Debatt og presentasjon av ny NR-veileder

 • Lars Mehlum, professor og leder for Nasjonalt senter for selvmordsforskning og -forebygging
 • Karianne Solbrække, nyhetsredaktør i TV 2
 • Frank Gander, redaktør for dokumentar og samfunn i NRK
 • Reidun Kjelling Nybø, ass. generalsekretær i Norsk Redaktørforening

12.00 Kort matpause

12.15 Den store kildedebatten. Sven Egil Omdal har ledet utvalget som har utredet medienes kildebruk det siste halvåret. Anki Gerhardsen har vært medlem i utvalget. De to vil presentere de viktigste funnene til utvalget. Deretter blir det debatt der både kilder og redaktører deltar. Nyhetsredaktør Tora Bakke Håndlykken og sjefredaktør Gard Steiro legger fram VGs nye kildehåndbok.  Tre personer med ulik erfaring som kilder deltar - Sofie Bakkemyr, Arnt Johannessen og Sveinung Rotevatn. Sofie Bakkemyr vant i august fram med sin PFU-klage mot VG for håndteringen av den såkalte Bar Vulkan-saken. Arnt Johannessen er lege ved Finnmarkssykehuset og havnet i 2016 på forsida i Finnmark Dag etter en tilsynssak der en baby døde. Sveinung Rotevatn er statssekretær og Venstre-politiker og eksempel på en erfaren mediekilde. De øvrige deltakerne er kringkastingssjef Thor Gjermund Eriksen, sjefredaktør i Adresseavisen Kirsti Husby, nestleder i PFU, Steinulf Henriksen, ansvarlig redaktør i Folkebladet, Anne Weider Aasen og generalsekretær i Norsk Presseforbund, Elin Floberghagen.

13.45 Lang matpause

14.45 Content Science and Cultural Changes in the Newsroom. Alan Hunter, head of digital at The Times and Sunday Times. 

Alan Hunter vil fortelle om mediehusets omfattende analyseprosjekt og hvordan de detaljert jobbet seg fram til hvilke saker som fungerer best. Han vil også snakke om utfordringer knyttet til kulturendringer innad i mediehusene.

15.30 Slik gjør vi det

 • Slik laget vi 113 – Tone Lein, programsjef i NRK i Nord-Norge
 • Slik laget vi Mia-saken – Vibeke Madsen, nyhetsredaktør i Avisa Nordland

16.15 Pause

16.30 Peer Gynt - Mot og sårbarhet i lederrollen - psykolog Mariann Ovesen Crantz fra Promethevs

17.15 Rett fra levra - Arne O. Holm, High North News

17.30 Ferdig med faglig program

19.30 Vi skal ut og jakte på nordlyset. Avgang i buss fra hotellet. Grillbuffet og underholdning i lavvo 25 minutters kjøretur ut av Tromsø. Uformelle, varme klær anbefales!

 

FREDAG 8. NOVEMBER

08.30 Nytt på teknologi- og mediehimmelen - Anders Hofseth, strategisk rådgiver og Marius Arnesen, redaktør i NRK Beta

09.30 NRs teknologisatsing. Ingeborg Volan, redaktør for publisering og visuell journalistikk i Dagens Næringsliv

10.00 Slik gjør vi det

 • Slik  skaper vi banebrytende og prisvinnende journalistikk - Christer Solbakk Johnsen, utviklingsredaktør i Adresseavisen
 • Slik lager vi forklarende journalistikk – Andreas Bakke Foss om Aftenpostens podkast Forklart

10.30 Pause

11.00 Slik gjør vi det

 • Fra gigantisk excel-ark til reportasje om sosial ulikhet på bydelsnivå - Rune Endresen, redaktør Nord24 og Torild Emberland, journalist i Nord24/Nordlys
 • Slik jobber vi med levende bilder og historiefortelling - Tone Sidsel Sanden, redaktør og daglig leder i Dølen
 • Slik samarbeider vi bedre - Grethe Gynnild-Johnsen, redaktør for mediemangfold og samarbeid i NRK

11.50 Blindsoner og mangfold i lokaljournalistikken. Professor Lisbeth Morlandstø og førsteamanuensis Birgit Røe Mathisen ved Nord Universitet presenterer helt nye funn etter en innholdsanalyse av 24 lokale og regionale medier samlet i boka «Blindsoner og mangfold – en studie av journalistikken i lokale og regionale medier

12.20 Lansering av ny utgave av Redaktørplakaten. Her deltar Hanna Relling Berg, styreleder i NR, Tove Nedreberg, styreleder i MBL, Helge Nitteberg, ansvarlig redaktør i Nordlys, Eva Ler Nilsen, ansvarlig redaktør i Fagbladet og Arne Jensen, generalsekretær i NR

13.00 Lunsj og hjemreise for noen, mens vi andre fortsetter på Svarte Natta der programmet starter kl 15.20

 

Ønsker du å få hjelp til konkrete lederutfordringer?

Nå har du mulighet til en- til en-samtale med organisasjonspsykolog Mariann Ovesen Crantz som innleder om lederrollen på høstmøtets første dag. Fredag 8. november vil Mariann Ovesen Crantz tilby 15 minutters coaching til åtte redaktører. Dette skjer mellom kl 0900 og 11.30. Her er det først til mølla – uansett om du allerede er påmeldt høstmøtet, eller om du melder deg på nå. Ønsker du denne muligheten, så kontakt NR-sekretariatet her.

Praktisk informasjon

 • Konferansen koster 3500 kr for medlemmer i Norsk Redaktørforening og 4000 kr for ikke-medlemmer
 • Kveldsarrangementet torsdag 7. november som inkluderer grillparty i lavvo, drikke, nordlysjakt og transport koster 1750 
 • Hotellrom på Clarion Hotel The Edge bestiller du selv slik:  send en e-post til  cl.theedge@choice.no  og oppgi referansekode 1129GR022610. Fristen for å være sikret spesialpris er gått ut, og det er fullt på konferansehotellet fra 6.-7. november, så vi anbefaler deg å bestille hotellrom et annet sted dersom du ankommer onsdag. Fra 7.-8. nov. er det fortsatt noen få ledige rom på konferansehotellet. 

MELD DEG PÅ HER

Svarte Natta

Rett etter at NRs høstmøte er avsluttet fredag 8. november, starter Svarte Natta, den nordnorske mediekonferansen som arrangeres annet hvert år. 

Meld deg på konferansen her
Dersom du ønsker å delta kun på Svarte Natta fra fredag til lørdag, så får du dette til spesialpris kr 2975 ved å kontakte NR-sekretariatet og få tilgang på en lenke (kun for deltakere på NRs høstmøte).

Har du spørsmål, så kontakt en av oss.

Vennlig hilsen NR-sekretariatet

Arne Jensen, generalsekretær arne.jensen@nored.no - 90 77 87 47
Reidun Kjelling Nybø, ass. generalsekretær rkn@nored.no - 91 10 55 11
Monica Andersen, sekretær ma@nored.no - 22 40 50 50