Fjorårets prisvinnere Håvard Melnæs, Tora Bakke Håndlykken, Grethe Gynnild-Johnsen og Derek André Bjølgerud. Foto: Stian Lysberg Solum, NTB

Hvem bør bli årets redaktører i 2024?

Oslo Redaktørforening kårer årets redaktører i Oslo og Akershus og ønsker forslag på hvem som fortjener prisene årets redaktør, årets nyskaper, årets meningsbærer og årets hederspris. Prisene skal etter planen deles ut på OR-årsmøtet 5. mars. Frist for å nominere er 12. februar.

Tora Bakke Håndlykken, nyhetsredaktør i VG, ble kåret til Årets redaktør i 2023. Årets meningsbærer ble Håvard Melnæs, redaktør i Josimar, og Årets nyskaper ble Derek André Bjølgerud, TV2.no-sjef. Grethe Gynnild-Johnsen fikk fjorårets hederspris. Les fjorårets begrunnelser her.

Nå trenger juryen din hjelp i kåringen av hvem som har utmerket seg dette året! Her kan du sende inn dine forslag og begrunnelse

Det kan nomineres til følgende klasser:

Årets redaktør: Prisen går til den redaktør som har utmerket seg ved en imponerende, helhetlig utøvelse av redaktørgjerningen. Juryen skal ta hensyn til de etiske, publisistiske og kommersielle utfordringer som vedkommende har stått overfor og dessuten vurdere evnen til redaksjonell nyskapning redaktøren har bidratt til.

Årets meningsbærer: Prisen går til en redaktør som har ivaretatt den klassiske redaktørrollen som meningsbærer og garantist for meningsmangfold og ytringsfrihet.

Årets nyskaper: Prisen går til en redaktør som har stått i spissen for en lovende nyetablering eller konseptuell nyskaping på mediemarkedet.

Årets hederspris: Dette er de lange linjers pris. Den går til et medlem som gjennom sitt livsverk har representert det ypperste av hva en redaktør kan være.

Har du spørsmål, ta kontakt med Solveig Husøy i NR-sekretariatet.