Kursledere er NRs generalsekretær Arne Jensen og advokat Jon Wessel-Aas, en av Norges mest erfarne medierettsadvokater og partner i advokatfirmaet Lund & Co. Kurset holdes i Pressens hus 20. oktober.

(Foto: NTB/Advokatforeningen/Monica Kvaale/Siri Skaalmo)

Kurs: Opphavsrett for redaktører

Hvor går grensene for hva du kan sitere fra andre medier og kilder? Hva kan du bruke av bilder fra facebook og instagram? Hvilke videoer kan du embedde? Onsdag 20. oktober inviterte NR til et lynkurs i opphavsrett. Nå kan du få tilgang på opptak fra kurset.

Målgruppen for kurset er redaksjonelle ledere på alle nivåer. 

Ønsker du tilgang på opptak fra kurset, kan du få det. Meld deg på her. Prisen er 700 kr.

Redaktører og øvrige redaksjonelle ledere møter en rekke praktiske spørsmål som angår opphavsrett, både som innkjøper og selger av opphavsrettslig beskyttet materiale, men også i forhold til egne ansatte dukker det opp slike spørsmål - både i forhold til åndsverkloven og tariffavtalene. Dette kurset gir deg en innføring i de viktigste reglene. 

Dette kurset er også en unik mulighet for deg til å ta opp problemstillinger i egen redaksjon og teste om du tolker lovreglene rett i din praksis. Hvor mye bør du for eksempel betale i honorar for et bilde du henter fra facebook? Hvor går grensene for presseetikken, jussen og folkeskikken? Hvor mye kan du klippe og lime - og hvordan skal du reagerer overfor andre medier som klipper og limer fra dere? 

Kursledere er NRs generalsekretær Arne Jensen og advokat Jon Wessel-Aas, en av Norges mest erfarne medierettsadvokater og partner i advokatfirmaet Lund & Co. Wessel-Aas er også leder i Den Norske Advokatforening.

NR arrangerer også etisk kræsjkurs 23. november. Les mer her.