(Foto: Monica Kvaale/Heiko Junge, NTB)

Opphavsrett for redaktører 12. oktober

Hvor går grensene for hva du kan sitere fra andre medier og kilder? Hva kan du bruke av bilder fra facebook og instagram? Hvilke videoer kan du embedde? Onsdag 12. oktober inviterte NR til et lynkurs i opphavsrett. 

Målgruppen for kurset er redaksjonelle ledere på alle nivåer. 

MELD DEG PÅ HER

Redaktører og øvrige redaksjonelle ledere møter en rekke praktiske spørsmål som angår opphavsrett, både som innkjøper og selger av opphavsrettslig beskyttet materiale, men også i forhold til egne ansatte dukker det opp slike spørsmål - både i forhold til åndsverkloven og tariffavtalene. Dette kurset gir deg en innføring i de viktigste reglene. Du får også oversikt over ferske rettsavgjørelser på dette feltet.

Dette kurset er også en unik mulighet for deg til å ta opp problemstillinger i egen redaksjon og teste om du tolker lovreglene rett i din praksis. Hvor mye bør du for eksempel betale i honorar for et bilde du henter fra facebook? Hvor går grensene for presseetikken, jussen og folkeskikken? Hvor mye kan du klippe og lime - og hvordan skal du reagerer overfor andre medier som klipper og limer fra dere? 

Kursledere er seniorrådgiver i Norsk Redaktørforening, Arne Jensen og advokat Jon Wessel-Aas, en av Norges mest erfarne medierettsadvokater og partner i advokatfirmaet Lund & Co.

Kurset arrangeres i Pressens hus i Skippergata 24 i Oslo onsdag 12. oktober kl 13.00-17.00. Deltakelse koster 1500 kr. Bindende påmelding.