Lubna Jaffery og Agnes Stenbom kommer til Høstmøtet. Møteledere er Lars Håkon Grønning og Siril Heyerdahl. (Foto: NTB, IN/Lab, E24, NRK, NR, Subjekt, Medier 24)

Påmelding til NRs høstmøte er åpnet

Onsdag 1. og torsdag 2. november er det klart for høstens møteplass for redaktører. I år samarbeider Norsk Redaktørforening med Landslaget for lokalaviser om programmet på dag to. Vi kan også tilby pakkepris til dere som vil fortsette direkte over i LLAs Lokal & digital-konferanse.

MELD DEG PÅ HER

Hvordan kan vi bruke kunstig intelligens for å nå flere unge? Hva gjør egentlig koranbrenningene med Skandinavia? Og hvor går grensene for habilitet i redaktørstyrte medier? Det er blant temaene på årets høstmøte.

Kulturminister Lubna Jaffery kommer og snakker om hva hun vil med mediepolitikken framover. En ny redaktørundersøkelse blir lagt fram, og ett sentralt tema blir identifisering. NR arbeider nemlig med en veileder på dette området. Leder for Schibsteds IN/Lab, Agnes Stenbom deler sine forsøk med å nå flere unge med redaktørstyrt innhold. Og Hallingdølen og Avisa Hordaland deler fra sine prosjekter «Trippeldrapet på Geilo» og «Full tank».

- Vi gleder oss til å samle redaktører til denne høsten. Vi har mye å snakke om, og det er viktig å finne rom til faglige diskusjoner, sier NRs generalsekretær Reidun Kjelling Nybø.

Hun gleder seg over at NR i år samarbeider med Landslaget for lokalaviser om deler av programmet.

- Mediebransjen må samarbeide enda mer enn vi gjør i dag. Mange av våre medlemmer er redaktører i små mediehus og har særlig behov for slike møteplasser som dette, sier Nybø.

Generalsekretær Tomas Bruvik i LLA er enig.

- Vi har ofte lagt Lokal & digital-konferansen vår til Bergen i forbindelse med den regionale journalistkonferansen Hauststormen. I år arrangeres ikke den, så da ønsket vi å forsøke noe nytt. Dette er dessuten et resultat av den gode samarbeidsånden i Pressens hus, sier Bruvik.

Høstmøtet arrangeres i år på Oslo Event Hub og Pressens hus i Oslo. Onsdag 1. november blir det full dag med konferanse fra kl 09.30-17.00 og kveldsarrangement med middag på Oslo Event Hub. Torsdag 2. november er vi på Pressens hus i samarbeid med Landslaget for lokalaviser (LLA). Og vi lover: Det blir stoler med ryggstøtter i år! (Vi har ikke glemt denne kommentaren fra vårt medlem i fagbladet Journalisten.)

Møteledere er Lars Håkon Grønning (redaktør i E24) og Siril Heyerdahl (redaktør i NRK Super).

Vi gleder oss!

 

Har du spørsmål, kontakt en av oss i sekretariatet:

Solveig Husøy (ass.gen) – solveig@nored.no – 91150884

Reidun Kjelling Nybø (generalsekretær) – rkn@nored.no - 91105511