Vårens viktigste møteplass for medieledere

2. mai arrangeres Medieleder 2018 og NRs vårmøte i Bergen. Meld deg på her og skaff deg viktig påfyll og  relevant kunnskap. Via NR får du spesialpris på Nordiske Mediedager som starter rett etter vår konferanse. Melder du deg på tidlig er du også sikret plass på Den store prisfesten.

HER ER SMAKEBITER FRA PROGRAMMET:

Hvordan har mediene dekket #metoo? Professor Kristin Skare Orgeret ved OsloMet og frilansjournalist Marte Vike Arnesen i Journalisten gransker #metoo-dekningen. På Medieleder 2018 legger de fram noen av funnene sine. Det blir også bidrag fra noen som har kjent mediedekningen på kroppen. 

Hvordan vil kunstig intelligens påvirke oss? Det er bare å innse det - framtida er her NÅ. Hvordan påvirker kunstig intelligens oss? Hvilke effekter vil vi se i mediebransjen og i samfunnet forøvrig? Thomas Anglero er innovasjonsdirektør i IBM Watson. Han kommer til Medieleder for å snakke om hvordan vi som medieledere skal møte disse endringene. Thomas har 25 års erfaring innen global IT og telecom og har en egen evne til å formidle komplekse temaer på en enkel måte. I tillegg er han en av Nordens mest inspirerende foredragsholdere. 

Nye måter å jobbe på. Alle snakker om produktutvikling, men det er lett å glemme at også organisasjonen må utvikles. Lucy Küng, strategiekspert og professor i medieinnovasjon, blant annet ved Universitetet i Oslo, hjelper deg å tegne organisasjonskart for framtida. Hun er dyktig på å kombinere komplisert analyse med praktiske forslag til handling. Küng utarbeidet nylig Reuters-rapporten «Going Digital. A Roadmap for Organisational Transformation» og bistår organisasjoner over hele verden. Vi lover en aktuell og relevant sesjon – med gode tips som du kan ta med deg hjem. Les mer om Lucy her.

Slik gjør vi det. De beste historiene og de mest krevende sakene. Som alltid har vi mange praktiske eksempler fra mediehusene. 

Workshop i Media City: Etter lunsj blir det parallellsesjoner. En av dem blir en workshop i medielabben på Media City Bergen.  Dagens redaksjoner må jobbe smartere, raskere og mer selvstendig, og produserer innhold til alle flater – lyd, tekst og bilde. Mens du tidligere trengte mange verktøy for å feks få ut et lite klipp til Facebook er det i medieklyngen utviklet enkle verktøy som gjør alle disse oppgavene i ett lite program. Ta med deg laptopen din og bli med på workshop med medieklyngens skarpeste innovasjonsmiljø. Du får blant annet opplæring i verktøyet VizStory og får en rekke praktiske oppgaver. På få minutter vil du selv publisere flotte videoer rett til feks Facebook med både grafikk, tekst, lyd og bilde. Workshopen er åpen for deltakere på Medieleder2018 og arrangeres i MCB Media Lab i samarbeid med Media City Bergen. 

Møteledere: Frøy Gudbrandsen, politisk redaktør i Bergens Tidende og Stig Jakobsen, sjefredaktør i iTromsø loser oss gjennom dagen.

Vi jobber med detaljprogrammet de neste ukene. Tips oss gjerne om programposter – ikke minst eksempler til Slik gjør vi det-sesjonene.

Medieleder 2018 arrangeres på Scandic Ørnen Hotel, rett ved Grieghallen.

Dette er femte året Norsk Redaktørforening og Mediebedriftene samarbeider om Medieleder. I fjor ble konferansen arrangert i Trondheim. I år er vi tilbake i Bergen. Også i år blir det både felles sesjoner og parallellsesjoner.

Via vårt påmeldingsskjema kan du bestille rom på konferansehotellet, men du kan også velge et rimeligere overnattingsalternativ, på Grand Hotel Terminus. Ønsker du å overnatte på Terminus (pris/natt kr 1190/1390), bestiller du via booking@grandterminus.no eller tlf 55 21 25 00. Bruk kode 4163621. Og vær tidlig ute!

MELD DEG PÅ HER!

Pris for hele det faglige programmet 2. mai: kun kr 2000 

Øvrige priser er:

  • NRs Kom-sammen-arrangement tirsdag 1. mai kl 20. Kr 700
  • Medievorspiel med tapas på Ole Bull Scene onsdag 2. mai kl 19 kr 300 (eks mva)
  • Den store prisfesten – Ole Bull Scene onsdag 2. mai kl 20.30 kr 50 (eks mva)
  • Overnatting Scandic Ørnen standardrom kr 1995 (1. mai 1550 kr) Standardrom med ledsager 2195 (1. mai 1750kr )

Overnatting Grand Hotel Terminus:

  • Enkeltrom 1190 kr
  • Dobbeltrom kr 1390

 

DETTE SKJER I BERGEN

1. mai kl 20.00 - NRs kom-sammen-arrangement

2. mai:

  • 09.30-16.30 Medieleder 2018 + NRs vårmøte og MBLs årskonferanse.
  • 18.00 Offisiell åpning av Nordiske Mediedager, Media City (alle deltakere på Medieleder 2018 har anledning til å delta her, uavhengig om de er påmeldt Nordiske Mediedager - husk deltakerpass!)
  • 19.00 Medieprisvorspiel med tapas på Ole Bull Scene
  • 20.30 Den store prisfesten - utdeling av Årets mediepriser på Ole Bull Scene

3.-4. mai Nordiske Mediedager, Nordens største årlige mediekonferanse

SPESIALPRIS PÅ NORDISKE MEDIEDAGER: Deltakere på Medieleder 2018 har adgang til åpningen av Nordiske Mediedager kl 18.00 onsdag 2. mai. Ønsker du å delta på resten av mediedagene torsdag 3. og fredag 4. mai, får du spesialpris via NR (kr 4300 eks mva). NB! Det er dersom du melder deg på mediedagene  via vårt påmeldingsskjema at du får denne spesialprisen. (For å få denne prisen må du også være påmeldt Medieleder 2018.) 

MELD DEG PÅ HER!

SMAKEBITER FRA PROGRAMMET TIL NORDISKE MEDIEDAGER

Brad Parscale, Trumps digitale kampanjedirektør - Møt Trumps digitale kriger. «60 Minutes» kalte ham “den hemmelige ingrediensen”, “tryllestaven”, og “Trollmannen fra Oz i kulissene”. Donald J. Trumps digitale kampanjedirektør, Brad Parscale, var en nøkkelspiller i Trumps imponerende valgseier. Lenge trivdes han best i kulissene, men i Bergen kan du høre Parscale selv forklare hvordan han hentet inn Facebook-ansatte i Trumps valgkampapparat for å få mest mulig ut av de millionene av dollar han brukte på sosiale medier for å vinne valget for Trump.

Podcasten West Wing Weekly  - Vi som elsket West Wing. 20 år etter premieren regnes West Wing fremdeles som noe av det ypperste av TV-drama noen sinne. Takket være Netflix (og Donald Trump?) har serien fått en ny vår. Men hva er det med serien som fortsetter å fenge? For å finne svaret startet tidligere West Wing-stjerne, Joshua Malina (Will Bailey), podkasten The West Wing Weekly. Her dissekerer han og kollega Hrishikesh Hirway hver uke en ny episode av TV-serien, sammen med blant andre hovedrolleinnhaver Martin Sheen, stjerneregissør Thomas Schlamme og serieskaper Aaron Sorkin. Første episode av West Wing Weekly fløy rett til topps på iTunes podcast-toppliste, og til Nordiske Mediedager kommer vertene Joshua Malina og Hrishikesh Hirway for å fortelle hva de har lært om "the making of" av en av tidenes beste TV-serier, og hvorfor de tror West Wing oppleves som like aktuell, 10 år etter at den gikk av luften.

Johanna Bäckström Lerneby - Slik fikk hun Göteborgs mektigste til å snakke. Et tilfeldig møte 11 år tidligere ble starten på saken som rystet Sverige. I en leilighet utenfor Göteborg møtte Aftonbladet-journalisten Johanna Bäckström Lerneby for første gang Hashem Ali Khan. Med mafialignende metoder kontrollerer Ali Kahn-familien en hel forstad. I artikkelen Familjen forteller Ali Kahn åpent til Lerneby om hvordan han styrer det som i praksis er et parallelt rettsvesen. - Polisen löser inte de här problemen på samma sätt, sier familieoverhodet. Under Nordiske Mediedager vil Lerneby fortelle om arbeidet med saken, hvorfor det er viktig å drive kritisk journalistikk på parallellsamfunn, og hvordan man gjør det. Lerneby er sjef for krimavdelingen i Aftonbladet, har vunnet den svenske graveprisen Guldspaden to ganger, og vant Stora journalistpriset i 2015 i klassen årets berättare.

Les mer om NMD-programmet her

Har du spørsmål, kontakt NR-sekretariatet.