- Vi vil rette en formell henvendelse til den israelske ambassadøren til Norge og be om en forklaring på det som fremstår som et målrettet angrep mot uavhengige medier, sier NRs styreleder, Eirik Hoff Lysholm.  (Foto: Dagsavisen)

Vil be om forklaring på angrep på mediehus

Norsk Redaktørforening reagerer sterkt på den israelske bombingen av bygningen som huset flere sentrale medieinstitusjoner på Gazastripen.

- Vi vil rette en formell henvendelse til den israelske ambassadøren til Norge og be om en forklaring på det som fremstår som et målrettet angrep mot uavhengige medier og deres dekning av konflikten, sier NRs styreleder, Eirik Hoff Lysholm.

Bygningen på Gaza huset blant annet Associated Press (AP), BBC og Al Jazeera. De som oppholdt seg i bygget skal ha fått en times varsel for å evakuere.

- Utraderingen av lokalene til sentrale nyhetsredaksjoner vil gi verden mindre informasjon om hva som skjer i Gaza, i en situasjon hvor vi trenger å vite mer. Det gjør angrepet ekstra alvorlig. Nettopp under væpnede konflikter har uavhengige medier en særlig viktig rolle å spille og det er trist at Israel tilsynelatende ikke anerkjenner dette, sier Lysholm.

For ytterligere kommentarer:

Styreleder Eirik Hoff Lysholm – tlf 41636010 – eirik.lysholm@dagsavisen.no

Nestleder Tora Bakke Håndlykken – tlf 91182804 – torah@vg.no