Kronprinsesse Mette-Marit og kronprins Haakon har reagert på medieomtalen av Marius Borg Høiby (i midten). Her er de tre fotografert på en arrangement i regi av Fattighuset og Natthjemmet i Oslo i desember i fjor.

Foto: NTB scanpix)

Gjentar invitasjon om dialog

Etter at kronprinsparet har uttrykt misnøye med medieomtalen av Marius Borg Høiby og hans kjæreste, har Norsk Redaktørforening sendt en ny invitasjon til dialog. 

Etter at kronprinsesse Mette-Marit i januar i fjor skrev et åpent brev til norske medier, inviterte NR til dialog med norske redaktører. Den henvendelsen mottok NR aldri noe svar på. Når spørsmål rundt Marius Borg Høiby igjen er tema og kronprinsparet har uttrykt misnøye med medieomtalen av kronprinsessens sønn, har NR nok en gang sendt en invitasjon til dialog med kronprinsparet.

I brevet, som er undertegnet av NRs styreleder Harald Stanghelle og assisterende generalsekretær Reidun Kjelling Nybø, viser de til at redaktørforeningen ved flere tidligere anledninger har arrangert møter mellom Kongehuset og redaktørene og er åpne for kontakt på flere plan – både via Norsk Redaktørforening, Oslo Redaktørforening (som omfatter nær halvparten av NRs medlemmer), eller i samarbeid med Norsk Presseforbund. De legger til at kronprinsparet selvsagt står fritt til å velge form på dialogen.